Foto: menu-peper-zout-boogie-woogie

Menu, Scandinavisch feelgood-design in de mooiste tafelitems: Boogie Woogie en multi-inzetbaar serveren

Een goed ontwerp prikkelt de zintuigen. Menu, het Scandinavische label voor keuken en tafelitems, bewees deze kunst te beheersen, maar doet het opnieuw dunnetjes over.

Een goed ontwerp prikkelt de zintuigen. Menu, het Scandinavische label voor keuken en tafelitems, bewees deze kunst te beheersen, maar doet het opnieuw dunnetjes over. www.menu-design-shop.de

Herkenbare, vaak klassieke vormen, worden in een nieuw jasje gestoken. Minimalistisch, maar ook verrassend gedetailleerd, gebruikmakend van de nieuwste materialen.

 

Het idee achter de ontwerpen van Menu is simpel: goed design is multifunctioneel. Het is mooi, voorziet in een behoefte en maakt telkens opnieuw vrolijk. Deze visie komt helemaal terug in Boogie Woogie, het zwart-witte peper- en zoutstel op wieltjes. Op de vraag ?mag ik het zout schat?, volgt vanaf vandaag een swingend zetje over de tafel. Zijn het niet de specerijen, dan toch minstens de looks van Boogie Woogie, ontworpen door Murken Hansen, die voor een beetje pit aan tafel zorgen. Strakke vorm, materialen als aluminium en kunststof; Boogie Woogie is even puur als simpel, mét een snufje humor!

Multifunctionaliteit is ook de troef van de schalenset die door Jonas Bjerre-Poulsen en Kasper Rfnn voor Menu werd ontworpen. Koelen, snijden, bewaren en serveren, alles krijgt een nieuwe dimensie als het aan Menu ligt. De schalenset bestaat uit een fraai gevormde melamine tray, een porseleinen serveerbord en een bamboe snij- en serveer plank. De echte verrassing zit ?m in de siliconen coolingpad, die tussen de onderschaal en het serveerbord kan worden geplaatst. Vanuit de vriezer houdt deze sushi, desserts maar ook cake en taartjes lange tijd perfect op temperatuur. De snijplank is gemaakt van keihard, duurzaam bamboe dat snel droogt (hygiënisch) en altijd in vorm blijft. Kiene uitsparingen vangen de sappen van vlees op, maar ook de overtollige broodkruimels of kaaskorstjes.

Peper en zout op wieltjes, een serveerschaal met slimme toepassingen, alles gevat in strak en tijdloos design. Are You Being Served by Menu?

Advies verkoopprijs: Snijset combinatie bamboe melamine ? 85,00, Snijset porselein met cool gel en melamine blad ? 85,00, Bowl ? 55,00, Boogie Woogie rollende peper- of zoutstrooier ? 22,95.
Verkoop- en productinfo: Menu B.V., tel: +31 (0) 492.84.18.47 of kijk op www.menu.as.

Publicatiedatum: 6 mei 2009

 

 

Reacties