Foto: le-creuset-amethist

Le Creuset pannen in nieuwe kleur

Le Creuset introduceert een nieuwe kleur in haar assortiment pannen en aardewerk.

Le Creuset introduceert een nieuwe kleur in haar assortiment: 'mate à croquer’ (letterlijk; mat om op te vreten). De Franse pannenfabrikant heeft zich voor deze serie laten inspireren door zachte, natuurlijke kleuren als katoen (wit), sisal (beige), mineraal (blauw) en amethist (paars). De toevoeging van de nieuwe kleur in combinatie met de matte finish zorgt voor een serene bijna mystieke uitstraling. Zo past het keukengerei geheel in de keuken- en interieurtrend van 2014. De binnenzijde is wel glad glanzend en nog lichter van kleur opdat de gerechten er altijd smakelijk in blijven uitzien.

Alle materialen

Het assortiment van Le Creuset bestaat al lang niet meer uit gietijzer alleen. In de loop der jaren heeft het merk zich weten te onderscheiden in onder andere aardewerk, staal en siliconen. De nieuwe kleur wordt toegevoegd bij de producten van al deze materialen, waardoor de fraaie kleurencombinatie in de gehele keuken èn de woonkamer kan worden doorgevoerd.

Gietijzer

Het gietijzer van Le Creuset heeft al 85 jaar de naam van hoogwaardige kwaliteit met eindeloze levensduur. Tegenwoordig worden alle braadpannen voorzien van een metalen knop op de deksel (in plaats van bakkeliet) waardoor ze geschikt zijn voor gerechten in de oven boven de 200°C. Hiermee krijgen deze traditionele pannen meteen een moderne uitstraling. Het gietijzer van Le Creuset is voor elke warmtebron geschikt (zelfs inductie). Door de dubbel geëmailleerde laag worden geen smaak- of geurstoffen opgenomen en zijn de pannen extra glad om gemakkelijk te reinigen. Daarnaast is het gietijzer 100% recycleerbaar en energiezuinig, dus vriendelijk voor onze planeet. Op de gietijzeren pannen en grills wordt een levenslange fabrieksgarantie gegeven.

Le Creuset.

Aardewerk

Ook het aardewerk van Le Creuset is zeer duurzaam: het barst, krast of schilfert niet en is vaatwasserbestendig. Het materiaal kan worden gebruikt bij temperaturen van -18 graden tot +260 graden en kan zelfs rechtstreeks vanuit de vriezer in de over geplaatst worden. Sinds kort zijn er naast de ovenschalen en minipannetjes, ook mokken in 3 maten en theepotten in het assortiment. Al het aardewerk van Le Creuset is, net als het gietijzer, dubbel geëmailleerd, gemakkelijk te reinigen en absorbeert geen geuren of aroma's. Op het aardewerk wordt 5 jaar garantie gegeven door de fabriek.

Siliconen

Geëmailleerde producten blijven nog langer mooi als er met zacht materiaal in wordt geroerd. Silicone is een logische keuze voor een pannenfabrikant want het is vuurvast, sterk en buigzaam. Het kan de pannen niet beschadigen en is bestand tegen de hoge temperaturen die het gietijzer kan bereiken. De spatels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en maten. Ze zijn voorzien van een ergonomische houten steel. De 6 verschillende koppen variëren van een smalle, multifunctionele spatel tot lepel en kwast. Allen zijn ze hittebestendig (tot 425°C), flexibel en dankzij de afneembare steel geschikt voor de vaatwasser. Le Creuset geeft 5 jaar garantie op haar siliconen producten.

Le Creuset producten zijn te koop bij de betere warenhuizen, kook- en huishoudwinkels.

Meer informatie: www.lecreuset.nl

Publicatiedatum: 28 februari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties