Foto: Braadpan-rood-gietijzer

Deze pannen zijn musthaves (en hier vind je de beste gietijzeren pan!)

Ga jij binnenkort uit huis en heb je een volledig nieuwe uitzet nodig of vind je dat het tijd wordt om eens nieuwe pannen aan te schaffen?

Guido van Loon

Dan ben je aan het juiste adres, want wij geven je graag wat tips voor wanneer je nieuwe pannen wilt kopen. Je hoeft echt niet twintig typen pannen in huis te halen, maar heb er slechts een paar nodig om goed te kunnen koken. We zetten ze even voor je op een rijtje, zodat je direct kunt gaan shoppen.

De gietijzeren pan

Een gietijzeren pan is eigenlijk onmisbaar in elke keuken, omdat dit een ontzettend veelzijdige pan is. Je kunt deze namelijk zowel op het fornuis zetten als op een inductiekookplaat, maar deze kan ook gemakkelijk in de oven. Een gietijzeren pan is namelijk goed bestand tegen hoge temperaturen, waardoor je gemakkelijk een goede stoofschotel op tafel kunt zetten. Bekijk de website van Sola voor de beste gietijzeren pan, want hier scoor je ze ook nog in een nostalgisch ontwerp met een gave kleur.

Een basis pannenset

Als je nog helemaal geen pannen in huis hebt is het verstandig om te starten met een basispannenset. Dit is vaak voordeliger omdat je er meer tegelijkertijd koopt en zo zorg je direct voor wat uniformiteit in de keuken. Ze zijn vaak makkelijk stapelbaar en zien er gewoon wat netter uit naast elkaar op je kookplaat. Er zijn ontzettend veel sets op de markt te vinden, dus wees wel kritisch. De set moet minimaal bestaan uit een steelpannetje, enkele kookpannen van meerdere formaten en een of twee koekenpannen. Hier kun je in principe goed mee starten.

Extra pannen toevoegen

Je kunt je basis pannenset natuurlijk goed aanvullen met wat extra pannen naar behoefte. Denk hierbij aan een grote wokpan, als je graag wok gerechten kookt en je dus meer ruimte in de pan nodig hebt. Eet je graag soep en maak je die het liefste zelf? Dan is een grote soeppan wel zo handig, waar je gemakkelijk de staafmixer in kunt zetten zonder dat de soep aan het plafond zit. En gril je graag je vleesgerechten? Dan kun je overwegen om nog een extra grillpan te kopen, zodat je stukje biefstuk lekkere grillrandjes krijgt.

 

Reacties