KitchenAid Artisan Sifon koffiezetapparaat & KitchenAid Artisan Cafetière

17 Juni 2016

Het nieuwe koffiezetten met KitchenAid: als vanouds maar dan anders


Koffie. Om écht wakker te worden. Om even te relaxen. Als digestief na een heerlijke maaltijd. Als hartelijk welkom van je bezoek. Aan het begin van een spannende vergadering. Om je goed te kunnen concentreren… We hebben allemaal onze favoriete koffiemomenten. Afhankelijk van het moment van de dag, van onze stemming, waar we mee bezig zijn. De ontwerpers van KitchenAid begrijpen dat. Daarom bedachten ze twee heel nieuwe koffiezetters. Want voor een heerlijke kop koffie is meer nodig dan de kwaliteit van je bonen of het maalsel.

KitchenAid Artisan Sifon koffiezetapparaat

Even voorstellen: de KitchenAid Artisan Sifon koffiezetapparaat. Een ingenieuze koffiezetter. Vul de onderste kan met water voor het benodigde aantal kopjes, doe gemalen koffie in de bovenste kan, zet het apparaat aan en kijk wat er gebeurt. Water gaat koken, stijgt door de druk via een pijpje naar de bovenste kan, mengt met de koffie, het brouwsel borrelt en de gefilterde koffie daalt door datzelfde pijpje weer terug in de kan. Het koffiedik blijft bovenin achter. Schenk in. Proef, verbaas je en geniet! Dat is andere koffie…

KitchenAid Artisan Cafetière

Nog zo’n ontdekking is de KitchenAid Artisan Cafetière. Een heel eigen variant van de populaire cafetière uit een Franse bistro. Gemalen koffie onderin, heet water opgieten, even wachten, het filter naar beneden duwen zodat het koffiedik onderin blijft en klaar is je koffie. Simpel toch? Maar professionele barista’s weten hoe nauw het allemaal luistert: de precieze hoeveelheid koffie, de juiste hoeveelheid water, de tijd dat de koffie moet trekken. De KitchenAid Artisan Cafetière weet dat ook dankzij de geïntegreerde weegschaal en timer. Je ziet in een oogopslag hoeveel koffie je nodig hebt, hoeveel water je moet opgieten en wanneer je koffie klaar is. Perfect gezet, perfect getimed. Met deze Artisan Cafetière haal je je eigen Barista in huis.

Dit is het nieuwe koffiezetten. Als vanouds, maar dan anders. En dat geldt natuurlijk ook voor het design en de materialen.

Kijk hier voor een impressie van de 'making of' het KitchenAid Sifon koffiezetapparaat.

Publicatiedatum: 17 juni 2016

AANBEVOLEN

Keukenapparatuur en keukengerei. Doe hier je ideeën op voor je keuken.

Doe hier je ideeën op voor het kopen van keukenap...

Fresh Beans Coffee Amazonas Br

Vers gebrande koffiebonen uit Brazilie. Een heerli...

Bluetooth Audio systeem

AquaSound onthult een slim en betaalbaar Bluetooth...

Koffiezetapparaat: in vele soorten en maten

Er zijn vele koffiezetapparaten, maar koffiezetten...

C77V60N2

De Neff C77V60N2 koffiemachine is erg snel op temp...

Semi- of volautomatische espressomachine voor thuis

Een espresso drink je niet meer alleen in een rest...
Advertentie