Foto: keukenstijl-keukapparatuur-1

Keukenapparatuur en keukengerei. Doe hier je ideeën op voor je keuken.

Doe hier je ideeën op voor het kopen van keukenapparatuur of het indelen van je keuken aan de hand van dé laatste trends. Lees hier onze tips.

Guido van Loon

Het is tegenwoordig hélemaal hip om je keukenapparatuur en keukengerei te laten zien in plaats van te verbergen in de keukenkast. 

Lees hier alles over dé keukentrends van dit moment en doe hier ideeën op.

Keuken ideeën

Door gebruik te maken van vintage keukenapparatuur en deze los op het keukenblad te plaatsen, geef je jouw keuken direct een meer persoonlijk en speels karakter. Daarnaast is het ook nog eens superfunctioneel, omdat alles binnen handbereik is en dus minder snel vergeten wordt.

Hier kan gedacht worden aan alles wat maar in de keuken te vinden is, als vintage broodroosters, waterkokers, koffiezetapparaten, keukenweegschalen enzovoort.

Foto's; Delonghi, Retro Kitchen
Ook gaat de vintage-look goed samen met een andere trend op dit moment, namelijk het industrieel interieur. Dit komt mede door de robuustheid van de producten, wat perfect aansluit bij de grove materialen van het industrieel interieur.

industrieel interieur

Om je alvast op weg te helpen, worden hier een aantal ideeën gegeven voor het stylen van jouw keuken door middel van keukenapparatuur.

Stijlvolle keukenapparatuur

Steeds meer fabrikanten als KitchenAid, Delonghi, Soehnle en Kenwood zijn bezig met het ontwikkelen van vintage keukenapparatuur.

Een goed voorbeeld hiervan is de KitchenAid Artisan keukenmixer. Deze keukenmixer is een echte blikvanger in je keuken, dankzij de robuuste en vintage uitstraling.

Foto; KitchenAid

KitchenAid mixers zijn de favoriet van vele chef-koks en ideaal voor het maken van lichte en zware bereidingen, als room , beslag en deeg voor zelfgemaakt brood of taart. Ook worden deze mixers steeds meer gebruikt door de particulier, mede door hun uitstraling, robuustheid en gebruiksvriendelijkheid.

Een ander goed voorbeeld is de vintage lijn van Delonghi. Een merk dat naast het strakke uiterlijk bekend staat om hun kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. De vintage lijn van Delonghi bestaat uit waterkokers, broodroosters, koffiezetapparaten en nog vele andere producten.

Foto; Delonghi

Soehnle, bekend van de digitale keukenweegschaal, heeft nu ook een analoge keukenweegschaal. Een collector's item die een sieraad voor jouw keuken is, dankzij het klassieke vintage uiterlijk.

Foto; Soehnle

Ook Kenwood speelt goed in op deze trend door middel van de ES021 espressomachine.

Dit koffiezetapparaat is authentiek, aantrekkelijk en voorzien van een tijdloos design, waardoor je hem eigen niet wilt verbergen in de keukenkast.

Foto; Kenwood

Dit koffiezetapparaat garandeert je naast het aantrekkelijke uiterlijk, koffie met een volle smaak en een heerlijke aroma, dankzij de 15barpomp met Thermogen Boiler die jouw koffie op de juiste temperatuur serveert.

Wat we naast deze apparatuur steeds vaker zien, is dat mensen het eten weer graag helemaal zelf bereiden. Dus zelf de aardappelen snijden voor hun frites. Een superhandig apparaat hiervoor is deze frietsnijder, verkrijgbaar via Horecarama.

Keukengerei ophangen 

Een andere mogelijkheid is het ophangen van keukengerei en het plaatsen van kruidenplanten en voorraadpotten in jouw keuken.

keukengerei

Dit zorgt direct voor een meer persoonlijk en speels karakter in je keuken en is ook nog eens super functioneel, omdat alles binnen handbereik is. Daarnaast houdt je veel meer ruimte over in de keukenkasten en het keukengerei wordt minder vaak vergeten en dus meer gebruikt.

Combineer je dit met vintage keukenapparatuur, dan geeft dit je keuken direct een heel andere look!

Ben jij al enthousiast over deze ideeën en kan je niet wachten dit toe te passen in je eigen keuken?
Hier drie belangrijke tips om rekening mee te houden.

Drie tips bij het stylen van jouw keuken volgens de laatste mode.

1. Maak gebruik van mooi, design keukenapparatuur. Denk bijvoorbeeld aan apparatuur met een vintage of retro-look

2. Don’t overdo it! Zorg voor een mooie balans in het aantal keukenapparaten. Teveel keukenapparatuur op het keukenblad zorgt namelijk weer voor een rommelige keuken en creëert een averechts effect.

3. Maak gebruik van het ophangen van keukengerei en het plaatsen van kruidenplanten en voorraadpotten. Dit zorgt voor een warm, speels en persoonlijk karakter in je keuken.

Reacties
ArjaEderveen

Kitchenaid staat op nummer 1 bij mij, ik blijf hopen.

8 jaar geleden