David Reader snijplank schaakbord

24 Januari 2014

Culinair schaakblok: ambachtelijke snijplank en schaakbord ineen.


Vooruitdenken is het adagium van schaakgrootmeesters en meesterkoks. Én van journalist David Reader. Hij vroeg meubelmaker Maarten Kien en chef-kok Arne Ramak een originele snijplank te ontwerpen. Het resultaat is een culinair schaakblok, een kopshouten snijplank gemaakt van eiken en Amerikaans noten. Je kunt er op snijden, maar ook op schaken. Het heeft zelfs de officiële afmetingen van een wedstrijdbord.

Als snijplank biedt het kopshouten schaakblok een aantal praktische voordelen. De houtvezels staan recht omhoog waardoor een scherp mes tussen de vezels door snijdt. Zo blijft het mes blijft langer scherp en kan er geen vuil in de groeven achterblijven. De snijplank is geïmpregneerd met tungolie, waardoor hij niet kromtrekt en er geen diepe snijsporen achterblijven.

David Reader snijplank schaakbord.

Informatie

Het culinaire schaakblok is te verkrijgen op de website van David Reader: DavidReader.nl. Afmetingen: 40 x 40 x 5 cm. Consumentenadviesprijs € 250.

Over David Reader

David Reader verbindt met trots de beste ambachtslieden van Nederland aan mannen die op zoek zijn naar exclusieve en met de hand vervaardigde producten. Door hedendaagse online shopmogelijkheden kan de relatie met het product en de vakman vervagen. David Reader wil deze ontwikkeling doorbreken en de authentieke verhalen van de ambachtslieden laten zien en horen.

Met deze gedachte is DavidReader.nl ontstaan. Een online platform voor de man met liefde voor exceptionele producten, waar ambachtelijke en met de hand vervaardigde producten worden aangeboden door de ambachtsman zelf.

Meer informatie: www.davidreader.nl

Publicatiedatum: 24 januari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

AANBEVOLEN

Koffiezetapparaat: in vele soorten en maten

Er zijn vele koffiezetapparaten, maar koffiezetten...

Semi- of volautomatische espressomachine voor thuis

Een espresso drink je niet meer alleen in een rest...

Bluetooth Audio systeem

AquaSound onthult een slim en betaalbaar Bluetooth...

Keukenapparatuur en keukengerei. Doe hier je ideeën op voor je keuken.

Doe hier je ideeën op voor het kopen van keukenap...

Fresh Beans Coffee Amazonas Br

Vers gebrande koffiebonen uit Brazilie. Een heerli...

C77V60N2

De Neff C77V60N2 koffiemachine is erg snel op temp...
Advertentie