Foto: Joseph-Joseph-bak-kook-producten

Stijlvolle kookgerei voor in jouw keuken

Je wilt genoeg ruimte hebben om goed te kunnen koken, maar je wilt dit ook met mooie kookspullen kunnen doen!

Guido van Loon

Gelukkig zijn er genoeg kookartikelen op de markt die stijlvol met praktisch combineren. Wij hebben hier 5 handige tips voor je.

1. Servies

De wijze waarop je je eten serveert is onlosmakelijk verbonden met je keuken. Let voornamelijk op de breedte van de borden, dit zorgt ervoor dat je servies praktisch is of juist niet. Afhankelijk van de ruimte in je keuken. Leuk is als je voor verschillende type gerechten - soep, hoofdgerecht of dessert - ook verschillende soorten servies gebruikt.

2. Snijplank

Een snijplank is niet alleen onmisbaar in je keuken, hij is ook erg belangrijk voor uitstraling van je keuken. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal van de snijplank; hout past goed in een landelijke keukenstijl, terwijl plastic of metaal weer beter past in een moderne keukenstijl.

3. Messenblok

Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor je snijplank. Stem het materiaal van het blok af op de stijl van je keuken. Daarnaast is het natuurlijk praktisch je messen op één plek bewaard worden!

4. De grepen

De finishing touch van laden en kastfronten zit hem in de details; de grepen dus! Alles moet kloppen, zowel qua design, materiaal, plaats als afmeting. Greeploze fronten, geïntegreerde greeplijsten en langwerpige stangen is wat we op dit moment veel zien. Daarnaast zijn er de oude vertrouwde knoppen in allerlei variaties. Ook zien we veel robuuste, stoere handgrepen.

De grepen en knoppen zijn beschikbaar in een ruim assortiment van stijlen en materialen. Wie houdt van wat variatie, kan handgrepen ook afwisselen met bijpassende knoppen. Door de knoppen en handgrepen te vernieuwen, kunnen oude deuren en laden weer helemaal opfleuren zonder veel geld uit te geven. Veelal is de afstand tussen de schroefgaten identiek voor de meeste handgrepen. Zo hoeven oude schroefgaten niet bedekt te worden. Soms kan een klein detail grote veranderingen teweegbrengen.

5. Kookplaat

Kookplaten blijven innoveren, want koken op verschillende gaspitten is al jaren niet meer de enige mogelijkheid. Keramisch koken of op inductie zijn enkele moderne mogelijkheden. En ook de wokbrander en grillplaat vormen steeds vaker één geheel met de kookplaat. Gebruikersgemak en technische oplossingen staan centraal.


Meer tips? Kijk eens bij Kokenenwonen en 24kitchen.

Reacties