Foto: press_2013/gaggenau-keukenapparatuur-bron_livingkitchen-cologne_com.jpg

Compromisloze perfectie: keukenapparatuur Gaggenau

Gaggenau is het toonaangevende merk voor keukenapparatuur en geldt als dé vernieuwer voor technologie en design 'Made in Germany'. Het succes berust op geavanceerde technologie, een heldere vormentaal en perfecte functionaliteit.

De onderneming, die op een ruim 330-jarige traditie kan terugkijken, met zijn internationaal veelvuldig bekroonde producten, die telkens opnieuw maatstaven in de thuiskeuken en staat voor de exclusieve culinaire cultuur.

De traditie

De onderneming werd in 1683 opgericht door Markgraaf Ludwig Wilhelm von Baden als hamer- en spijkersmederij in Gaggenau. Later werden in de 'Eisenwerke Gaggenau A.G.' landbouwmachines en metalen gebruiksvoorwerpen gemaakt. In de 19e eeuw produceerde de fabriek fietsen, reclameborden en kachels. Bovendien specialiseerde men zich in emailleringen. Het recept voor het robuuste email voor ovens vormde de basis voor het succes van de kolen- en gashaarden, die tot ver in de 20e eeuw werden gemaakt.

De visie van de inbouwkeuken

In 1931 nam Dr. Otto von Blanquet de 'Eisenwerke Gaggenau A.G.' over. Met zijn zoon Georg, begon in 1956 een nieuw tijdperk. Geïnspireerd door zijn passie voor koken verwezenlijkte hij zijn droom van een op maat gemaakte inbouwkeuken met technisch doordachte en makkelijk te bedienen apparaten. Dankzij deze visie ontwikkelde Gaggenau zich tot het eerste toonaangevende merk ter wereld voor tijdloos mooie en innovatieve keukeninbouwapparatuur met een functionele esthetiek.

Gaggenau

Inbouwapparatuur van professionele kwaliteit

Gaggenau staat voor professioneel koken in de thuiskeuken, georiënteerd op de eisen van en ervaringen uit professionele keukens. Het huidige assortiment omvat ovens, stoomovens, warmhoudladen, magnetrons, volautomatische espressomachines, Vario speciale keukenapparatuur, kermische, gas- en inductiekookvelden, ventilatoren, koelapparatuur, wijnklimaatkasten, vaatwasmachines en wasmachines.

Authenticiteit in vorm en functie

De onderneming staat met zijn hoogwaardige vormgeving in de aloude traditie van het Duitse design en vervult met de hoogste functionaliteit, compromisloze kwaliteit en gelijkblijvende vormgeving niet alleen de huidige maar ook toekomstige eisen. Bij de productie worden alleen de beste materialen zoals roestvrij staal en aluminium gebruikt. Materialen die garant staan voor de lange levensduur van Gaggenau keukenapparatuur. Vakmanschap en liefde voor details spelen nog steeds een cruciale rol. De richting waarin het Gaggenau design van de toekomst gaat is duidelijk: producten door concentratie op het wezenlijke in alle opzichten verbeteren.

Gaggenau

Vooruitstrevende innovaties

Geen andere fabrikant heeft de thuiskeuken zo blijvend beïnvloed en zoveel trends gezet. Zo heeft Gaggenau een beduidende invloed gehad op de ontwikkeling van de inbouwoven. De bekendste vernieuwingen zijn het keramische koken en de stoomoven voor thuisgebruik, twee innovaties die de kookcultuur wereldwijd een impuls hebben gegeven. Een andere innovatie is de Vario 400 koelserie die als modulair systeem met volledig integreerbare inbouwapparaten de eerste koelwand ter wereld mogelijk maakt, of de inductiekookplaat CX 480 die uit één grote kookzone bestaat waardoor pannen volledig vrij kunnen worden geplaatst.

Exclusieve culinaire cultuur en gecultiveerde levenskunst

Gaggenau voelt zich thuis in alle culinaire culturen, waarin de bereiding van voortreffelijke gerechten en het bewust genieten worden gewaardeerd, waar dit al begint bij het zoeken naar de beste ingrediënten. Als pionier op het gebied van exclusieve culinaire cultuur onderhoudt de onderneming contacten met internationaal gerenommeerde sterkoks en sommeliers. De know-how wordt ook geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe apparatuur, die consequent gericht is op de eisen van de professionele keuken en daarmee standaards voor de ambitieuze thuiskeuken definieert. De bijzondere Gaggenau ervaring staat voor bewust voelen, proeven en genieten op het hoogste niveau. Met evenst, wijnproeverijen en wijncursussen in internationale flagship showrooms, op beurzen en bijzondere locaties wordt dit stijlvol geïnterpreteerd.

Gaggenau

Duurzaamheid en verantwoordelijkheidsbesef

Als merk van de BSH groep, onderschrijft Gaggenau de filosofie van duurzaamheid en verantwoordelijke omgang met grondstoffen. Vooral de toepassing van hoogwaardige materialen, die de producten een lange levensduur geven, speelt hierbij voor Gaggenau een grote rol. In nauwe samenwerking met een vijfkoppig designteam werken circa 50 onderzoekers en ontwikkelaars aan een continue vooruitgang. Nieuwe ontwikkelingen zijn altijd op energiezuinige producten gericht.

Internationale organisatie

Sinds 1995 is Gaggenau een dochteronderneming van de firma BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH in München. Daar zijn de directie, het design, de marketing en de verkoop gevestigd. De productievestigingen liggen in Duitsland, in het Elzassische Lipsheim (Frankrijk), in Spanje en in Turkije. Wereldwijd is het merk in ruim 50 landen met Flagship-Showrooms in de wereldsteden vertegenwoordigd. In 2012 bedroeg de jaaromzet ruim 180 miljoen euro.

Publicatiedatum: 12 oktober 2013

Reacties