Foto: Blikvangers-in-je-keuken-1

Blikvangers in je keuken

De keuken wordt steeds meer als leefruimte gebruikt naast de woonkamer. Je staat er niet alleen te koken, maar je gebruikt hem ook als hobby- en eethoek.

De meeste keukens zijn standaard uitgevoerd en hebben weinig opvallends. Dat is jammer, want een paar leuke blikvangers kunnen de hele uitstraling van je keuken veranderen. Dit zijn 6 opvallende, gave blikvangers voor in je keuken!

1. Opvallende keukenklok

Het is best handig om een klok in de keuken te hebben. Maar naast praktisch mag een keukenklok ook behoorlijk opvallend zijn. Ga bijvoorbeeld voor een giga-klok, die momenteel helemaal in is. Of ga op zoek naar een mooie stationsklok. Je kunt ook een gepersonaliseerde klok met tekst of foto laten maken.

2. Design pedaalemmer

Vuilnisbakken zijn er in alle soorten en maten. Je kunt gaan voor een simpele uitvoering die je zo onopvallend mogelijk neerzet. Maar het is ook hip om te kiezen voor een opvallende design pedaalemmer. Deze mag best groot zijn en lekker opvallend gekleurd. Denk er natuurlijk wel aan dat hij ook praktisch is!

3. Mooie muurdecoratie

Muurdecoratie maakt de keuken gezelliger en warmer. Ga voor een mooie muurdecoratie, bijvoorbeeld een collage van verschillende foto’s. Ook een krijtbord kan leuk dienen als blikvanger. En heb je al gehoord van de verticale tuin? Ook dat is erg leuk en handig in de keuken, want dan kun je je eigen verse kruiden laten groeien.

4. Verse snijbloemen

Heb je qua kleur een vrij neutrale keuken? Dan kan een bos bloemen ook een heel eenvoudige blikvanger zijn. De kleuren zorgen voor een verrassend helder effect. Bovendien kun je deze blikvanger elke week wisselen voor een nieuwe met andere kleuren. Ook andere groene planten maken de keuken een stuk levendiger.

5. Open kast of plank

Na een periode waarin eigenlijk alles in de keuken in gesloten kasten moest worden opgeborgen, komt nu het open systeem weer terug. Zet in de keuken een open kast neer of hang een plank op. Richt deze leuk in met opvallende kookboeken, bakjes en andere leuke items. Zo maak je zelf een eenvoudige maar leuke blikvanger.

6. Opvallende items op het aanrecht

Natuurlijk kun je ook zorgen voor een mooie blikvanger op het aanrecht. Dat hoeven niet altijd decoraties te zijn. Een opvallend gekleurd messenblok kan bijvoorbeeld al prachtig fungeren als blikvanger. Ook een felgekleurde keukenmixer of andere opvallende keukenapparaten kunnen heel mooi zijn en lekker opvallen.

Blikvangers zorgen voor extra sfeer en gezelligheid in je keuken. Vooral wanneer je keuken wat neutraal gekleurd is, is het een mooie manier om er toch wat opvallende kleuren in te verwerken. Je behoudt de rustige uitstraling, maar maakt het wel een stuk gezelliger. Heb je kleine minpuntjes in de keuken? Dan gebruik je blikvangers om de aandacht af te leiden. Niemand die dan dat lelijke randje of die vlekken ziet.

Reacties