La Cintura di Orione van Alessi: een tijdloze pannencollectie 

Alessi is een trendsetter. Al sinds de jaren tachtig werkten ze nauw samen met topchefs om een hoogwaardige pannencollectie te ontwerpen,

geschikt voor zowel professionele chefs als thuiskoks. La Cintura di Orione is inmiddels een klassieker in de vaste collectie van Alessi en dertig jaar na dato is zijn esthetiek, kwaliteit en functionaliteit nog steeds up to date.

Terug naar het begin

Alessi en designer Richard Sapper waren er vroeg bij. We schrijven 1986, lang voor er ooit sprake was van influencers, stonden Alberto Alessi, Richard Sapper en dé topchefs van die tijd samen in de keuken om samen de ideale pannenset te ontwikkelen.

De chefs en de designer stonden schouder aan schouder om elk stuk in de collectie tot in de puntjes uit te werken. Geen willekeurig design waar een bekende chef zijn naam aan leent zonder enige inbreng. Een samenwerking van A tot Z, daar ligt het succes van de collectie volgens Alberto Alessi.

De details

De eerste versie van deze collectie kreeg een koperen karakter. Later werden dat drie lagen stainless steel. Een aluminium middenlaag, een AISI 430 interne laag en een 3,5 mm dikke driedubbele laag. Hierdoor ontstaat een hoge conductiviteit, dat betekent dat deze collectie geschikt is voor elk soort kookoppervlak.

De body en hendels zijn makkelijk te onderhouden en warmen niet snel op. Een professionele collectie die in elk kookliefhebbend huishouden een plaats vindt.

Van 1986 tot 2018

Alessi zet nog steeds alles op alles om chefs, amateuristisch of professioneel, en de gastronomische wereld te ondersteunen. Zo wordt La Cintura di Orione onder andere ook gebruikt door het Italiaanse team tijdens de prestigieuze Bocuse d’Or competitie. Dankzij Alessi’s relevante samenwerkingen en scherp oog voor trends blijft het een vaste waarde in het keukenlandschap

reacties
anderen bekeken ook

Keukenmixer: mixen, kneden of pureren

Guido van Loon

Je keuken aankleden met de mooiste apparatuur. Bekijk hier onze 7...

Guido van Loon

Welk koffiezetapparaat past bij u?

Nachtmann whisky glazen

Theetijd

Stijlvolle kookgerei voor in jouw keuken

Guido van Loon
Advertentie
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.

Advertentie
Advertentie