Dit zijn de 10 leukste keuken gadgets van 2018!

In 2018 wordt de keuken opnieuw een stuk creatiever. Die tendens was de laatste jaren reeds merkbaar.

21 Juli 2018

Hiernaast merken we dat de hobbykeuken ook steeds vaker uitgebreid wordt. Een aardewerken tajine, pastamachines en rookovens doen bijvoorbeeld steeds vaker hun intrede. Ook in het rijtje van de leukste keuken gadgets van 2018 komen zij uiteraard voor. Wij brengen jou alvast onze top tien!

1. Creatieve snijborden

De tijd dat snijborden saai hoefden te zijn, behoort nu echt wel tot het verleden. Fabrikanten kiezen dan ook steeds vaker voor leuke vormgevingen. Leuke vosjes, unieke patronen en liefdevolle taferelen zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Toch maken sommigen het extra leuk. Denk bijvoorbeeld aan snijborden waarbij het bijpassend mes werd ingewerkt en voorzien is van een lederen hangertje. Heel creatief en tegelijk ook stijlvol!

2. Leuke keukenapparaten

Vroeger zagen we dergelijke modellen al terugkomen in het avondsegment. Denk bijvoorbeeld aan een popcornmachine dat er ook uitziet als de machine van een Amerikaanse straatverkoper. Die lijn wordt nu ook doorgetrokken naar de ochtendmaaltijden. Want was is er nu leuker dan wakker worden met enkele leuke keukenapparaten en -automaten? De retro ogende Breakfast Master is daar een voorbeeld van. Het gaat om een hip apparaat waarmee je gelijktijdig een eitje kan koken en brood kan toasten.

3. Bijzondere peper- en zoutvaatjes

Ook de klassieke peper- en zoutvaatjes hebben het saaie juk van zich af weten te schudden. “Kan je me even Darth Vader aangeven? Of nee, geef me toch maar een witte Stormtrooper!”: bijzondere figuurtjes lijken de macht over het peper en het zout gegrepen te hebben. Gewoon leuk tijdens het tafelen!

4. Een eigen pizza oven

De beste pizza eet je in een authentieke pizzeria. Lange tijd was die stelling waar. Anno 2018 komt daar echter verandering in. Steeds meer mensen kiezen voor een eigen pizza oven. Het gaat om compacte modellen die in een handomdraai jouw favoriete Quatro Formaggi op tafel toveren. Een dikke korst, extra veel kaas of heerlijk knapperig? Of laat je jouw gasten gewoon zelf hun favoriete pizza beleggen? Dankzij de compacte pizza ovens wordt het in een handomdraai realiteit.

5. Leuke mesblokken

Koppige groenten die zich niet eenvoudig laten snijden? Dan haal je toch gewoon jouw stoere samoeraizwaarden en een vleugje voodoo-magie uit de keukenkast! Originele mesblokken zien we steeds vaker in de keuken verschijnen. Uiteraard rekenen we ze dan ook tot de leukste keuken gadgets van 2018.

6. Tajine en rookovens

Veel heeft natuurlijk te maken met de opkomende populariteit van de Marokkaanse en Tunesische keuken. Toch kunnen we stellen dat een tajine echt wel tot het rijtje van de leukste keukenspullen van 2018 is gaan horen. De unieke bereidingsmethode garandeert dan ook heerlijk sappige gerechten waar je met het hele gezin van kan genieten. Ze zijn echter nog niet overal terug te vinden en zijn vaak ook een tikkeltje prijzig. Hoeft het geen authentiek aardewerk te zijn? Dan kan je op Mooiekeukenspullen.nl enkele kwalitatieve en betaalbare modellen terugvinden.

7. Bijzondere ijsblokjes

IJsblokjes hebben een belangrijk nadeel: het smeltende water. Toch zijn er keukengadgets die een ideale oplossing bieden. Denk bijvoorbeeld aan zogenoemde whiskey stones: natuurstenen ijsblokken die niet smelten maar het drankje helemaal koelen. Op die manier wordt de koude temperatuur aan het drankje afgegeven zonder dat het smeltende water de kwaliteit ervan verprutst. Ze kunnen echter niet alleen gebruikt worden in combinatie met whisky, ook bij een huisbereide ijsthee zijn het bijvoorbeeld echte aanraders.

8. Bamboe in de keuken

Ook bamboe is steeds prominenter aanwezig in onze keuken. Niet alleen oogt het mooi, bovendien gaat het vaak om erg leuke accessoires. Het milieu zal dat overigens beamen: bekers, bordjes of zelfs bestek: overal is bamboe aan een opmars bezig.

9. Wijnaccessoires

Met enkele leuke wijnaccessoires voel je je een echte sommelier. Wijnkoelkasten, decanteerders, wine sticks en zelfs een wijnfles pepermolen: deze leuke gadgets zijn steeds vaker terug te vinden in onze keuken. Dat maakt het drinken van een glaasje wijn uiteraard een stuk leuker.

10. Machine voor zelfbereide pindakaas

Afsluiten doen we met misschien wel de leukste gadget voor in de keuken: de pindakaasmachine. Deze machine maakt lekkere en gezonde pindakaas op basis van jouw pinda’s. Je kan zelf aan het mixen met toevoegingen als cashewnoten, hazelnoten en zelfs zonnebloempitten. Bovendien is het extra leuk indien de pindakaas machine ook creatief is vormgegeven. De pindakaas kan je dan weer tot twee maanden in de koelkast bewaren.