Foto: 2020/keukenapparatuur-nieuwe-keuken.jpg

Deze keukenapparatuur hoort in je nieuwe keuken

Stel je gaat een nieuwe keuken kopen, dan moet je op veel zaken letten. Het handigst is om te beginnen bij keukenapparatuur. Wat is hierbij mogelijk?

Guido van Loon

Wat voor apparatuur heb je nodig?

Apparatuur voor je keuken is natuurlijk slechts een onderdeel van je keuken. Maar wel een heel belangrijke; hier valt of staat je kookplezier mee. Jammer genoeg zien en horen we regelmatig dat er in een keukenzaak door verkopers vaak te weinig aandacht besteed wordt aan de juiste keuze voor keukenapparatuur. Vaak horen we dat een verkoper er op aanstuurt alle apparatuur van één merk te bestellen, terwijl het toch sterk aan te raden om een keuze per apparaat te maken.

De juiste keuze maken kost dan ook de nodige tijd en onderzoek. Het kan vervolgens zo zijn dat er zo'n vijf tot tien apparaten een optie zijn. Hierdoor kun je natuurlijk een beetje het spoor bijster raken, maar dat is niet nodig!

Bedenk allereerst welke apparatuur je per se in je nieuwe keuken wilt hebben. Een koelkast, kookplaat en afzuigkap zijn natuurlijk standaard. Maar wil je combi-oven of een magnetron? Of wil je beide? Stoom je graag je groente, dan is een stoomoven een slimme keuze. En wil je naast je koelkast ook een vriezer of heb je die al in bijvoorbeeld je schuur staan? Ga je koken op gas of kies je inductie? Allemaal zaken die handig zijn eerst even op een rijtje voor jezelf te zetten voordat je naar een keukenwinkel gaat.

Heb je vervolgens een wat vaster omlijnd idee welke functies en eigenschappen voor jou belangrijk zijn, dan ga je de apparaten zoeken die hierbij passen. Vergelijkingssites op internet of de grotere webshops zijn hiervoor handig.

Maar ook gespecialiseerde website als HorecaRama kan je handige tips geven. Deze websites zijn bijvoorbeeld handig om ideeën op te doen over apparaten waar je in eerste instanties nog niet aan gedacht had.

Vraag daarnaast ook vooral rond onder vrienden, kennissen en familie. Grote kans natuurlijk dat zij al eens in hetzelfde schuitje hebben gezeten en vergelijkbare keuze hebben moeten maken. Misschien hebben zij dus nog goede tips voor je!

Waar moet je nog op letten?

Wat veel mensen vergeten is om te controleren hoeveel geluid het apparaat maakt. Niet zo vreemd dat dit over het hoofd wordt gezien, maar toch wel een belangrijk criterium. Een lawaaierige koelkast of vaatwasser wil je natuurlijk niet in je spiksplinternieuwe keuken hebben. Het aantal decibel dat een apparaat produceert wordt vaak vermeld, maar zegt dit je altijd wat? Want weet je bijvoorbeeld hoeveel decibel je huidige koelkast of vaatwasser produceert? Daarom is het ook handig om reviews te zoeken op internet. Hierbij wordt heel veel gelet op geluid van apparatuur.

Denk er verder over na of de apparaten die je uitgezocht hebt qua uiterlijk ook aansluiten bij de rest van je nieuwe keuken. Ze worden hier namelijk een belangrijk onderdeel van. Goed om in de gaten te houden dus!

Met deze tips kom jij zeker tot de apparaten die het beste passen bij jouw nieuwe droomkeuken!

Dit artikel betreft een betaalde samenwerking.

Reacties