Foto: De-vacuumlade-van-V-ZUG-jouw-sous-chef-bij-een-zomerse-barbecue

De vacuümlade van V-ZUG: jouw sous-chef bij een zomerse barbecue

Opkomend in keukenland en binnenkort onmisbaar: de vacuümlade van V-ZUG.

Alle ogen zijn momenteel op de grill gericht. Een zomerse barbecue hier ruilt zich voor een nieuwe invitatie daar. Maar wat maakt een avondje bakken en braden legendarisch? De magie schuilt in de details, weet V-ZUG. Achter een sterke grillmaster staat een low-key partner in crime. Een sous-chef die vlees, vis, groenten en fruit van een verfijnde smaak voorziet. Nu nog onder de radar, maar straks onmisbaar in de keuken:
V-ZUG’s vacuümlade om ingrediënten te bewaren, te marineren of sous-vide te garen. De Zwitserse keukenexpert verstopt ‘m naadloos tussen je andere keukentoestellen, maar met zijn kunnen pakt V-ZUG graag uit. Zet je sous-chef aan het werk en hij zorgt voor meer smaak, een intensere beleving en een extra pluim op jouw koksmuts.

De chef-kok tafelt mee

Gemarineerd buikspek met steranijs, venkelzaad en peper, snoekbaars met rode biet, gegrilde ananas met rum... Watertandend klinken deze recepten als muziek in de oren, perfect voor een onvergetelijk avondje rond de barbecue. Maar wat V-ZUG hoort, is een karweitje voor de vacuümlade. De smaak- en malsmaker voor vlees, vis, groenten en fruit (zelfs om mocktail- of cocktails maximaal te mixen) marineert tot in de kern, behoudt oxidatiegevoelige vitamines, kleurstoffen en aroma’s.

Combineer de vacuümlade met V-ZUG’s combi-stoomoven en gaar tot in de perfectie. Vacuisine of sous-vide garen houdt in dat de ingrediënten in een vacuümzakje langzaam garen bij een lage temperatuur (minder dan 100°C). Plaats de vacuümgetrokken bereiding in de ovenruimte en haal het er op het gewenste tijdstip uit, helemaal gelijkmatig gegaard en serveerklaar. Je hoeft het gerecht enkel nog af te werken op de grill. Zo kan je als gastvrouw of -heer bijna de hele avond mee aan tafel schuiven.

Re-ready to (h)eat!

Kliekjes de dag(en) na de festiviteiten, dat kan smaken. Zeker als je de restjes vacumeert. Zo kan je ze langer bewaren en nemen ze minder ruimte in in de koelkast of de vriezer. Bovendien behoud je een beter overzicht, omdat het altijd duidelijk is wat er zich in de vacuümzak bevindt. Ook hapjes – denk aan chips – kan je in de bestaande verpakking afdichten in de vacuümlade, zodat ze crunchy blijven. Een restje wijn? Vacumeer het in de bestaande fles via de accessoires die aan de lade gekoppeld kunnen worden. Kortom, je geniet telkens opnieuw en wanneer je maar wilt van lekker en vers!

Meer informatie: www.vzug.com 

Reacties