Atag presenteert voor 2020 vele nieuwe kookinnovaties

ATAG presenteert tijdens de huisshow in Duiven vele spraakmakende noviteiten voor 2020.

31 Oktober 2019

Een in het oog springend nieuw product is de 3-in-1 oven welke zowel in de MAGNA designlijn als de MATRIX lijn wordt geïntroduceerd. Daarnaast introduceert ATAG de Free Area inductiekookplaat met TFT scherm en touch control. De productgroep inductiekookplaten wordt uitgebreid met een compleet nieuwe serie basis inductie kookplaten en worden er nieuwe plafondunits geïntroduceerd.

3-in-1 oven

De 3-in-1 oven is de nieuwe sensatie in de keuken! In tegenstelling tot de 3-in-1 oven van enkele andere merken, combineert deze oven van ATAG een volwaardige stoomfunctie met hetelucht en magnetron functie. Dit betekent dat naast het toevoegen van stoom tijdens een bakproces, de oven een volwaardige en daarmee zelfstandige stoomfunctie heeft. Zodoende kan in deze oven groenten, vlees en vis onder volledige stoom worden bereid.

Designlijnen

De 3-in-1 oven is beschikbaar in beide designlijnen van ATAG, MAGNA en MATRIX. Uiteraard zijn alle MATRIX kleuren, Black Steel, Grafiet en RVS, beschikbaar. Komend jaar wordt de oven enkel geleverd in de 45 cm, maar heeft een inhoud van 50 liter. Deze grotere inhoud van de oven zorgt ervoor dat de lucht beter rond het gerecht circuleert. Naast het feit dat de lucht beter kan circuleren, zorgt een groter oppervlak in de oven ook voor een betere garing van het gerecht.

Functies

De oven heeft vele verschillende functies. Zo zijn er voor de hetelucht 11 verschillende ovenfuncties, waaronder een turbo-hetelucht, boven- en onderwarmte en grill. De oven heeft 3 volledige stoomfuncties en nog eens 3 combinatiefuncties voor oven en stoom en 3 combinatiefuncties voor oven en magnetron. Tevens heeft de oven verschillende extra functies voor onder meer snel voorverwarmen, warmhouden, ontdooien en een ‘bordenwarm-functie’. De oven heeft 143 automatische programma’s, een memoryfunctie en meerfase koken.

Voordelen

Met meerfase koken, het combineren van verschillende ovenfuncties, versnel je het garingsproces van de gerechten. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook energie. De 3-in-1 oven is een ideale oplossing voor de wat kleinere keukens. Mensen besparen als het ware een nis in de keuken die ze perfect kunnen invullen met bijvoorbeeld een inbouw koffiemachine.

De nieuwe ATAG MATRIX koffiemachines

In de MATRIX designlijn, wederom in alle drie de kleuren beschikbaar, wordt de nieuwe inbouw koffiemachine geïntroduceerd. Deze koffiemachine is vergelijkbaar met de nieuwe MAGNA koffiemachine. Het is dus in feite een MATRIX koffie-apparaat in een MAGNA jasje.

Functionaliteiten

De MATRIX koffiemachine kan vrijwel ieder denkbaar kopje koffie zetten. Van een enkele espresso tot een latte macchiato en natuurlijk ook een kopje heet water voor de thee. 13 verschillende koffiefuncties heeft het apparaat. De hoeveelheid koffie per kopje kan eenvoudig worden ingesteld. De thermische melk container zorgt voor de juiste temperatuur van de melk en het stoompijpje zorgt voor de perfecte melkschuim. Deze vol automatische koffiemachine is geschikt voor zowel koffiebonen als gemalen koffie, heeft 4 LED lampjes voor helder zicht. Ideaal aan dit koffieapparaat is de extra opbergruimte achter de machinedeur en natuurlijk zijn alle onderdelen eenvoudig te reinigen.

Free Area Inductie

Deze inductiekookplaat heeft flexibele zones, waardoor je de pan op iedere denkbare plek binnen het kookgebied op de inductiekookplaat kunt zetten. De kookplaat is als opbouw en vlak inbouwbaar te monteren. De plaat is 92 cm breed en geschikt voor 6 pannen met een totaal vermogen van 11,1 kw. De totale kookoppervlakte komt uit op 3108 cm2.

Functionaliteiten

Deze nieuwe inductiekookplaat heeft vele geweldige functionaliteiten. En het begint al bij de 7 inch TFT touchscreen, deze verwelkomt je vol enthousiasme, iedere keer als je de kookplaat aanzet. Dit geeft je toch wel een bijzonder welkom en liefdevol gevoel in de keuken. Daarnaast geeft het touchscreen een duidelijk overzicht wat betreft de bediening en het overzicht op de kookplaat. De kookplaat heeft een zogenaamde ‘auto pot move’ functie. Dit betekent dat de pan dezelfde instellingen behoudt zodra je de pan op de kookplaat verplaatst. De kookplaat heeft tevens een geavanceerde panherkenning, zo herkent hij het volume van de pan. Dus ga je eten bereiden op de ATAG grillplaat of de Teppan Yaki plaat, dan schakelt hij automatisch de Bridge functie in. Door middel van de intelligent boost kun je het maximale vermogen afstemmen op de grootte van de pan. Daarnaast heeft de inductiekookplaat een drietal autoprogramma’s voor smelten, warmhouden en sudderen, timers, een kinderslot en een laatste geweldige functionaliteit is dat de kookplaat een recall functie heeft waarmee hij de waarden die je voor een bepaald gerecht of pan hebt ingesteld, eenvoudig kunt terughalen. Voor alle specificaties van deze Free Area inductiekookplaat verwijs ik graag naar bijgaand product leaflet.

Hood in Hob Essentie Model

Vorig jaar heeft ATAG de Hood in Hob, oftewel de inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging geïntroduceerd. Gelet op de trend dat de keuken steeds meer onderdeel gaat worden van de leefruimte, mensen steeds vaker kiezen voor een kookeiland en derhalve vrij zicht in de keuken willen hebben, wordt het marktaandeel van de kookplaat met de afzuiging in de kookplaat geïntegreerd steeds groter. Echter heeft niet iedereen een tweefase aansluiting in de keuken of kan deze laten aansluiten. Derhalve is deze nieuwe essentie Hood in Hob een uitkomst voor velen. Deze inductiekookplaat kan worden aangelegd met slechts één Perilex aansluiting en levert toch hoog vermogen. Deze plaat is enkel leverbaar in zwart glas en heeft een prijspunt net onder de € 3.000,-. Het deksel van de afzuiging is in de kleur Black Steel, dezelfde kleur van MATRIX Black Steel. Het Twin Filter Systeem heeft één filter met een dubbele werking. Welke eenvoudig uitneembaar is en kan worden gereinigd in de vaatwasser. Tevens heeft het filter extra sleuven voor een verhoogde capaciteit. De afzuiging is 600 m3 bij boost vrijblazend en 408 m3 bij recirculatie. De kookplaat behaalt op het gebied van vetafzuiging vetlabel A. De bediening van de kookzones is middels de directe slide control.

Enkele voordelen van de inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging:

De motor wordt achter de plint aangebracht waardoor er geen geluidsbron direct onder de kookplaat zit. De kookplaat kan zowel in wand- als eilandopstelling worden geplaatst. De afmetingen van de kookplaat variëren van 60 tot 90 cm. Compacte onderbouw waardoor er ruimte overblijft voor lades. De afzuiging van de kookdampen is mogelijk als recirculatie en als afvoer naar buiten. Door de dubbele recirculatie-unit komt de lucht met een lagere snelheid terug via de plint. Het geluidsniveau bedraagt 67 - 68 dB (A). Recirculatiefilters zijn eenvoudig te vervangen.

ATAG Basis Inductie

Met het oog op alle ontwikkelingen rondom inductiekoken, introduceert ATAG een complete lijn inductiekookplaten vanaf een aantrekkelijk prijspunt. Beginnende bij een prijs net iets boven de € 800,- tot net onder de € 1.400,-. Verbeterde productspecificaties van de basis inductiekookplaten:

  • Double Boost: vermogen is opgedeeld in 2 delen waardoor vermogen nog beter te regelen is. Bij Double Boost wordt maximaal vermogen ingezet.
  • Automatische panherkenning: corresponderende zone ligt op en is direct bedienbaar
  • Auto Bridge functie: automatische pan herkenning voor grillplaat, Teppan Yaki bij de Bridge zones
  • Pot move functie: meenemen van standen en timers wanneer de pan naar andere zone verplaatst.
  • Grill modus: zorgt voor betere verdeling van het vermogen voor grillplaat of Teppan Yaki
  • Powermanagement: alle toestellen (excl. HI06471EP, 1-fase) hebben powermanagement (3,7 kW/7,4kW/11,1kW). Dus ook voor de HI08571EV en HI09571EV 5 zone.

Plafondunits
Ervaar vrij zicht in de keuken met de nieuwe plafondunits. Binnen het assortiment plafondunits wordt onderscheidt gemaakt tussen verschillende plafondunits. Namelijk: de opbouw plafondunit ‘Plug & Play’, plafondunits en inbouwunits. Een ideale oplossing om een open ruimte te creëren in een keuken zonder allerlei verstorende elementen.

Opbouw plafondunit

De Plug & Play opbouw plafondunit van ATAG creëert een open keuken omgeving doordat deze slechts 20 cm van het plafond hangt. Een groot voordeel is het installatiegemak. De plafondunit hoeft alleen maar aan het plafond geschroefd te worden en hij is klaar voor gebruik. De combinatie tussen het Back Steel binnenwerk, wit glazen paneel en dimbare led strips zorgen voor een fraai apparaat aan het plafond. Deze Plug & Play plafondunit is alleen geschikt voor recirculatie. De afzuigcapaciteit heeft een maximale afzuigcapaciteit 608 m3h.

  • Installatiegemak: geen aanpassing aan het plafond, geen koof nodig
  • Recirculatie kan op 2 manieren: door middel van koolstoffilters (HR0004) of plasmafilter (HF4003). Voorzien van stopcontact voor aansluiting plasmafilter
  • Bediening door middel van afstandsbediening
  • Voorzien van clean air functie en automatische naloopstand

Plafondunits

Binnen de MAGNA en MATRIX-lijn heeft ATAG een nieuwe lijn plafondunits ontwikkeld. De plafondunits van zowel de MAGNA als de MATRIX-lijn hebben randafzuiging. Dit zorgt ervoor dat de lucht langs de afzuigranden wordt geleid, zodat lucht weinig kans heeft om te ontsnappen. De luchtsnelheid is hierdoor 5 tot 7 keer hoger dan een standaard afzuigkap. De LED verlichting is dimbaar en de warmtetint is ook aan te passen. De spots uit de MATRIX plafondunits zijn los bij te kopen zodat men in de koof dezelfde LED spots kan gebruiken.De plafondunits zijn in verschillende maten beschikbaar. De lengte en breedte varieert van 90 x 50 cm, 120 x 50 cm, 120 x 70 cm. Door een installatiediepte van slechts 203 mm blijft de diepte van de koof beperkt. Hierdoor blijft de ruimte boven het kookgedeelte open waarmee een ruimtelijk effect geeft.

Inbouwunits

De inbouw plafondunits kunnen erg makkelijk ingebouwd worden in bijvoorbeeld een koof of bovenkast. Net zoals de plafonduntis beschikken zij over randafzuiging. Andere belangrijke functionaliteiten zijn: de elektronische tiptoets bediening met light-guiding, de dimbare LED verlichting en installatiegemak. Verkrijgbaar in MATRIX RVS uitvoering en witte MAGNA uitvoering. 

Meer informatie: www.atag.nl