Led panelen in huis: verschillende formaten

Je kent led panelen vast van kantoor, maar wist je dat ze ook perfect kunnen zijn voor in je huis?

11 Mei 2020

Dit soort lampen zijn energiezuinig, duurzaam, veilig en hebben een hoge lichtopbrengst. Er zijn bovendien een hoop varianten op de markt in verschillende formaten. In deze blog lees je precies welke formaten je in huis het beste kunt gebruiken en in welke ruimte ze het beste van pas komen.

Voor in de keuken: led panelen 30x60 voor de keuken

Dankzij de hoge lichtopbrengst zijn led panelen perfect voor in de keuken. Je moet immers wel goed kunnen zien wat je aan het snijden bent. Led panelen met een 30x60 formaat (breedte x lengte) passen vaak precies onder keukenkastjes en zorgen er zo voor dat het aanrechtblad perfect zichtbaar is. Zo kun je ook ‘s avonds goed blijven koken.

Voor op het thuiskantoor: led panelen 60x60 of 30x30

Led panelen hebben niet alleen een hoge lichtopbrengst, maar ook een hoge lichtintensiteit. De verlichting die uit deze lampen komt is dus extra helder. Voor een thuiskantoor is dit perfect, want hierdoor zie je niet alleen alle papieren en documenten goed, maar heb je ook geen last van schaduwen op je computerscherm. Bovendien zorgt de hoge lichtintensiteit ervoor dat je gefocust en geconcentreerd blijft.

In je thuiskantoor, maar bijvoorbeeld ook in de slaapkamer, kun je led panelen 60x60 of led panelen 30x30 ophangen. Kies hier bijvoorbeeld voor led panelen met een warm-witte kleurtemperatuur (2700 of 3000K) om de sfeer te verhogen.

Voor de schuur of garage: led panelen 60x120

Led panelen zijn meestal vochtbestendig en kunnen goed tegen schokken en trillingen. Hierdoor zijn dit soort lampen perfect voor in bijvoorbeeld de schuur of de garage. Dit zijn ruimtes waar vaak een hoge luchtvochtigheid is en waar er bovendien veel temperatuurschommelingen kunnen voorkomen. Kiezen voor led panelen is dan zeker niet onverstandig. In dit soort ruimtes is er vaak wel meer verlichting nodig, dus zijn led panelen met een 60x120 formaat een goede keuze.

Led panelen zijn dus beschikbaar in een hoop verschillende formaten, met de 30x30, 30x60, 60x60 en 60x120 als de meest bekende varianten. Bovendien hoef je hiervoor geen systeemplafond te hebben, maar kunnen deze lampen ook gewoon opgebouwd worden op andere plafonds. Hang deze bijvoorbeeld op in je keuken, bijkeuken, slaapkamer, thuiskantoor, schuur of garage en profiteer van alle voordelen van led verlichting die we opgenoemd hebben.

 

Reacties