Foto: De-belangrijkste-voordelen-van-LED-verlichting

De belangrijkste voordelen van LED verlichting

Als je bewust met energie om wilt gaan dan is LED verlichting ideaal.

Guido van Loon

Bijvoorbeeld LED panelen zijn ideaal om op een makkelijke energiebesparende manier een ruimte te verlichten. Als je als bedrijf bewuster met je energie wilt omgaan dan zijn deze LED panelen nog belangrijker, aangezien op de werkvloer het licht de hele tijd aanstaat. Het verschil met deze panelen en andere verlichting is dat deze panelen wel 80% van de energie omzetten in licht. Dit is veel meer dan andere verlichting. Naast dit voordeel zijn er nog tal van andere belangrijke voordelen aan LED panelen.

Lange levensduur

Eén van de belangrijkste voordelen is dat LED panelen een stuk langer meegaan dan andere verlichting zoals TL buizen. Met een levensduur van ongeveer 50.000 branduren kunnen ze tussen de 17 à 20 jaar mee. De bekende TL buizen hebben een kortere levensduur, deze zullen ongeveer 10.000 branduren meegaan. Dit is een erg korte levensduur ten opzichte van LED panelen. LED panelen hoef je dus minder vaak te vervangen en dat maakt het ook direct een stuk goedkoper. Je bent namelijk minder geld kwijt aan vervangingskosten.

Makkelijk in onderhoud

Het schoonmaken en onderhouden van lampen, daar wil je natuurlijk niet veel tijd in steken. Gelukkig zijn LED lampen makkelijk te onderhouden en daarmee kan je veel geld en tijd mee besparen. Deze panelen kan je zelf al heel makkelijk afnemen met een vochtig doekje. Bij deze panelen is het grote voordeel ook dat er geen stof of ongedierte in kan komen en daarmee blijft de kwaliteit heel goed. Je kan hiermee dus flink besparen op schoonmaakkosten en dit zou je dan ergens anders kunnen uitbesteden.

De sfeer van LED panelen

Een aantal jaar geleden waren LED panelen erg ongezellig vanwege het saaie, witte en kille licht. De afgelopen tijd zijn er erg veel ontwikkelingen geweest op het gebied van LED panelen en ze kunnen nu erg sfeervol zijn door de verschillende kleuren en intensiteit. Op kantoor kan je de sfeer dus zodanig aanpassen dat er zelfs efficiënter en beter gewerkt kan worden.

Makkelijk in een systeemplafond

Deze panelen hebben nog een groot voordeel, ze passen namelijk makkelijk in een systeemplafond, hierdoor krijgt je bedrijf een strakke en moderne uitstraling. Ook hier kan je natuurlijk weer op kosten besparen, omdat deze panelen erg makkelijk te installeren zijn zal het niet lang duren voordat het hele pand is aangelegd met deze panelen. Je zal dus nooit heel veel geld kwijt zijn aan uurlonen.

LED strips

Waarbij LED panelen vaak in het bedrijfsleven gebruikt worden kan je LED strips leuk thuis gebruiken. LED strips zijn eigenlijk flexibele snoeren waar licht uitkomt, je kan ze dan ook op een creatieve manier thuis gebruiken. De mogelijkheden met deze LED strips zijn eindeloos. Als je leuk een tienerkamer wilt oplichten dan zijn rood, blauw en groen ideale kleuren. Deze LED strips zou je ook in de woonkamer kunnen gebruiken omdat ze voor een luxe en moderne uitstraling kunnen zorgen, rood en blauw worden hierbij dan niet aangeraden.

Reacties