Foto: 3-handige-tips-keuken-renoveren

Een keuken renoveren aan de hand van 3 tips

Het komt voor dat men uitgekeken raakt op een keuken, of dat een keuken sporen laat zien van slijtage.

Nu kan men door drie handelingen de complete uitstraling van een keuken vernieuwen.

3 handige tips om een keuken te renoveren

Op den duur kan het voorkomen dat men uitgekeken raakt op hun keuken. Dit is ook niet zo gek wanneer je beseft dat deze mensen al jarenlang dezelfde keuken hebben. Toch moeten deze mensen zich well prettig kunnen voelen in hun eigen keuken. Deze kamer wordt namelijk door vele gezien als de meest belangrijke kamer van het huis. Hier komt het gezin namelijk samen om te eten, maar hier worden ook de gasten ontvangen om wat te drinken. Om een lang verhaal kort te maken, jezelf comfortabel voelen in eigen keuken is van groot belang. Wanneer dit gevoel door de jaren heen is weggeëbd, kan men de keuken renoveren of vernieuwen. Nu kost een complete vernieuwing vaak veel geld. Echter kan een renovatie perfect zijn om toch een vernieuwend effect te creëren terwijl het oorspronkelijke geraamte van de keuken behouden wordt. Hieronder zullen 3 handige tips behandeld worden, die een bijdragen kunnen leveren aan het verfrissen van een keuken.

De vernieuwing van keukendeurtjes en frontjes

Een zeer effectieve manier om een keuken te renoveren is het vervangen of vernieuwen van de keukendeurtjes. Het grootste gedeelte van de oppervlakte van een keuken bestaat uit de keukendeurtjes. Wanneer deze dus vervangen of vernieuwd worden kan dit de gehele uitstraling van de keuken verbeteren. Deze ingreep hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn of veel te kosten. Voor de mensen met een budget is dit dus zeer aantrekkelijk. Soms kan een verandering van kleur al wonderen verrichten. Dus wanneer deze optie jou aanspreekt kan je de nieuwe keukendeurtjes hier aanschaffen.

De vervanging van je waterkraan en gootsteen

Vaak hebben oude keukens een vrij simpele kraan, het kan zelfs zijn dat deze waterkraan door wat sporen heeft van slijtage. Een vernieuwde glimmende kraan trekt meteen de aandacht binnen een keuken. Nu is een kraan niks zonder een gootsteen, een gootsteen kan ook ernstig in verval zijn geraakt. Om een mooie gelikte look te creëren is het daarom ook geadviseerd om deze ook te vernieuwen, tezamen met de waterkraan. Tegenwoordig is genoeg keuze uit verschillende types waterkranen. Zo zijn er bijvoorbeeld bewegingsgevoelige kranen, deze kraan reageert op beweging. Zo hoef je nergens aan te zitten met vieze handen. Een ander voorbeeld van een moderne kraan is de Quooker, deze kraan biedt de mogelijkheid om direct kokendheet water uit de kraan te laten komen.

Het aanrechtblad vervangen

Het aanrechtblad neemt net als de keukendeurtjes een groot deel van de keuken in beslag. Je zou zelfs kunnen stellen dat een aanrechtblad het belangrijkste onderdeel van een keuken is. Zonder dit blad zal men niet overheerlijke gerechten kunnen bereiden. Het is dan ook niet zo gek dat dit blad schade kan oplopen, met als gevolg dat het toe is aan vervanging. Dat neemt niet weg dat er keurige mensen onder ons zijn, maar gewoon vernieuwing willen. Doordat het aanrechtblad zo’n oppervlakte in beslag neemt, zal de vernieuwing meteen effect hebben op de gehele keuken.

Reacties