Foto: Warm-water-wil-je-niet-hoeven-missen

Warm water wil je niet hoeven missen

Dat we de beschikking hebben over stromend water is al een luxe gegeven. Dat we dan ook nog kunnen beschikken over warm water maakt het feest compleet.

Guido van Loon

We zijn er erg aan gewend geraakt dat dit zo is. We staan dus eigenlijk niet meer stil bij hoe dit allemaal zo is ontstaan. Het zou goed zijn als we af en toe iets vaker stil zouden staan bij hoe gemakkelijk we het eigenlijk hebben in het leven. Althans, als het op dat soort punten aan komt. Er zijn meer dan genoeg mensen die niet de luxe hebben om in te leven, die wij wel hebben. Als we iets vaker nadenken over ons luxe leven ontstaat er misschien ook wel iets meer bewustzijn. Het is namelijk niet zo vanzelfsprekend als we altijd maar denken. Denk hier zelf iets vaker over na en je zult al snel merken hoeveel luxe je hebt, zonder dat je het zelf eigenlijk in de gaten hebt gehad.

Zo kan jij ervoor zorgen dat je altijd warm water bij de hand hebt

Het hebben van stromend, warm water is dus een erg luxe gegeven. Zodra je hier een tijdje niet over kunt beschikken kom je er wel achter hoeveel je het eigenlijk gebruikt. Zonder stromend en warm water leven lijkt voor ons dan ook een soort hel te zijn. Gelukkig is het zo dat je helemaal niet zonder warm water hoeft te leven. Met een 80 liter boiler los je dit probleem namelijk zeer eenvoudig op. Deze boilers hebben een inhoud die voldoende is voor huishoudens van drie of vier personen. Dit zal voldoende moeten zijn. Je kunt dan warm water gebruiken in de badkamer, zowel onder de douche als in een bad als je dat hebt. De boilers zijn veel te koop. Er zijn veel merken die deze aanbieden. Ook is er nog de mogelijkheid om te kiezen voor een boiler die zuiniger is wat betreft energie. Dit zal je weer de nodige kosten schelen en het is bovendien ook beter voor het milieu. Op die manier sla je dus eigenlijk twee vliegen in één klap.

Een CV- ketel is belangrijker dan je denkt

Het belang van een boiler is vaak wel bekend, als het gaat om warm water. Waar echter minder vaak bij wordt stilgestaan, is dat een CV- ketel hier ook een aandeel in heeft. Vaak denkt men dat een CV- ketel alleen maar bijdraagt aan de centrale verwarming van een woning. Dat is dus niet zo, want ook voor warm water is een CV- ketel handig om te hebben. Meestal is het zo dat een CV- ketel werkt op aardgas, maar hier begint verandering in te komen. Je hebt nu bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om te kiezen voor een elektrische CV- ketel. Ook hier is er weer meer dan genoeg keuze beschikbaar. Het is dus maar net waar jij je prettig bij voelt en wat er het beste in je woning past.

Je badkamer netjes en schoon houden

Iets wat veel voorkomt is het hebben van schimmel in de badkamer. Dit is vaak het gevolg van slechte ventilatie. Het is niet iets om je voor te schamen, hoewel je dat waarschijnlijk wel gedacht zult hebben. Er zijn meer dan genoeg mensen die hier last van hebben. Als je schimmel in je badkamer hebt dan ziet dat er natuurlijk niet schoon en fris uit. Je wilt dan ook zo snel mogelijk weer de schimmel kwijt zien te raken. Dat is echter waar het vaak de mist in gaat. Veel mensen weten niet hoe ze dit het beste kunnen doen. Schimmel is eigenlijk heel eenvoudig te bestrijden. Er bestaan namelijk erg handige middeltjes om de schimmel mee te verwijderen. Zo zorg ook jij voor een badkamer zonder schimmel.

Simpel besparen op je kosten voor water

Dagelijks verbruiken we veel water. In de badkamer, de keuken en zelfs op het toilet. Al dit water moeten we betalen. Je zit natuurlijk niet te wachten op een torenhoge rekening. Gelukkig is het krijgen van zo’n erg hoge rekening makkelijk te voorkomen. Je kan iedere dag namelijk erg veel doen om water te besparen. Er zijn ook meer dan genoeg manieren, dus er is altijd wel iets wat je kunt doen. Begin ook snel met water besparen, want je bespaart jezelf zo veel meer dan alleen water. Wacht niet langer en begin vandaag nog, want het besparen op water kan alleen maar voordelig voor je uit gaan pakken.

Reacties