Foto: 2022/Elektronische-keukenkraan-Grandis-E-van-Schell-twee-keer-bekroond.jpg

Elektronische keukenkraan Grandis E van Schell twee keer bekroond

De elektronische keukenkraan Grandis E van Schell is ook bekroond met een Iconic Award in de categorie Innovative Interior 2022.

De elektronische keukenkraan Grandis E van de Duitse armaturenspecialist Schell, die al eerder de Duitse Innovation Award won, heeft nu in combinatie met het Schell SWS watermanagementsysteem nog meer prijzen gewonnen: de Plus X Award en de Iconic Award: Innovative Interior 2022. De awards onderstrepen de innovatiekracht van Schell en zijn streven naar intelligente oplossingen met echte meerwaarde voor het bewaken van de drinkwaterkwaliteit.

De innovatieprijs wordt dit jaar voor de 18e keer uitgereikt aan producten die indruk maken met innovatieve technologieën, uitgebreide functionaliteit, hoogwaardige materialen en een lange levensduur. Grandis E combineert al deze eigenschappen scoort hoog dankzij een intelligent bedieningsconcept, voordelen op het gebied van drinkwaterhygiëne en de kraan biedt echte meerwaarde voor elke gebouwbeheerder. Daarom heeft de onafhankelijke vakjury, bestaande uit redacteuren, ontwerpers en branche-experts, de Grandis E in vijf categorieën bekroond: kwaliteit, design, gebruiksgemak, functionaliteit en ergonomie.

Iconic Awards: Innovatief Interieur

Grandis E is ook bekroond met een Iconic Award in de categorie Innovative Interior 2022. De trendbarometer van de meubelindustrie bekroont jaarlijks producten voor ergonomie, functionaliteit, bruikbaarheid, designkwaliteit, duurzaamheid en vele andere eigenschappen. De onafhankelijke jury bestond uit vertegenwoordigers uit de vakgebieden design, handel en media. De Grandis E viel vooral op door zijn functionaliteit en bruikbaarheid, maar ook door de designkwaliteit en de duurzaamheid. De keukenkraan kreeg dan ook de Best of Best award in de categorie Building Equipment.

Hygiëne-ondersteuning

De buitengewone combinatie van eengreepsmengkraan en contactloze bediening is ook van invloed op de grote populariteit van de Grandis E. Die maakt de bediening niet alleen bijzonder comfortabel, maar ook uiterst hygiënisch. Dankzij de infraroodsensor hoeft de kraan niet met vuile handen aangeraakt te worden en wordt de kans op het overdragen van ziektekiemen geminimaliseerd. De gebruikelijke bediening en temperatuurregeling zijn mogelijk via de eengreepsmengkraan. Als elektronische kraan is Grandis E ook uitgerust met de mogelijkheid om stagnatiespoelingen uit te voeren. Op deze manier kan stilstaand water eenvoudig worden weggespoeld. Dat is een belangrijke manier om de drinkwaterkwaliteit in gebouwen op een hoog niveau te houden.

De Grandis E kan worden gekoppeld aan het SCHELL SWS watermanagementsysteem, zodat geautomatiseerde stagnatiespoelingen mogelijk zijn. Met SWS kunnen stagnatiespoelintervallen en waterlooptijden comfortabel via smartphone, tablet of pc worden ingesteld. Met de centrale besturing vergemakkelijkt SWS het werk van gebouwbeheerders. Met de op de SWS gebaseerde online service SMART.SWS wordt de bediening nog comfortabeler: de programmering van de kraan, inclusief de instellingen voor stagnatiespoelingen, is ook mogelijk op afstand. Zo kan het behoud van de drinkwaterkwaliteit optimaal worden ondersteund.

Meer informatie: www.schell.eu

Reacties