Foto: Cosentino Keukenbladtrends 2018

Trends in werkbladen

Kleurcontrasten, geborgenheid en een enigszins romantische uitstraling gecombineerd met een industriële look.

Het zijn de belangrijkste interieurtrends. Die zijn vanzelfsprekend ook zichtbaar in de keuken en dat vraagt om een bijpassend werkblad. In 2018 zijn vooral Terrazzo, Black & White, Geaderde Steen en Graniet populair. Cosentino heeft in alle gevallen een passende oplossing. 

Het is misschien een beetje gedurfd, toch maakt de vertrouwde witte keuken steeds vaker plaats voor een donkere, ja zelfs zwarte keuken. Het effect is verbluffend. Met name matzwart roept een gevoel van luxe op. Prettig voordeel daarnaast is dat zwart zich gemakkelijk laat combineren met allerlei accentkleuren. Cosentino speelt in op deze trend met N-Boost, een technologie die het mogelijk maakt om de producten met een zwarte basis in de Silestone® collectie nóg intenser en dieper zwart te maken. Tinten als Iconic Black, Negro Stellar, Marengo, Eternal Marquina en Negro Tebas springen daardoor, ieder op een eigen manier, nog meer in het oog.

Dook Terrazzo vorig jaar al mondjesmaat op als vervanging voor marmer, dit jaar breekt het gespikkelde materiaal echt door. Niet alleen vloeren, maar ook keukenwerkbladen, badkamers en zelf meubelen zijn ervan gemaakt. In de Silestone® collectie duiken verschillende varianten op die bij deze trend aansluiten. Luna bijvoorbeeld, een materiaal met een zandkleurige basis waarin grove stukjes kwarts verwerkt zijn. Luna maakt deelt uit van de Eco Line: minstens de helft van het product bestaat uit gerecyclede materialen als spiegels, keramiek, glas en porselein. Dat geldt ook voor White Diamond waarin kleuren als wit en turquoise verwerkt zijn. White Platinum licht letterlijk op dankzij spiegelende stukjes kwarts. Alpina White oogt dankzij de uiteenlopende grijstinten enigszins klassiek.

Stoere materialen als steen en beton passen bij de hang naar industriële invloeden in het interieur. De kleur Fossil in de Natural collectie van Dekton® sluit daarbij aan. Deze matte, geaderde antracietgrijze steen heeft een natuurlijk karakter dat past in een architectonisch, eigentijds interieur. De combinatie met graniet zorgt voor een hedendaags romantische uitstraling, want verschillende stijlen worden in 2018 naar hartenlust gecombineerd. Met de acht nieuwe exclusieve granietsoorten in de Sensa by Cosentino® collectie zijn alle denkbare sferen oproepbaar. Prikkelende namen als Black Beauty, Indian Black, Ice Blue en Bianco Antico zeggen alles over hun uitstraling.

Maar ondanks de verschillende trends is het vooral van belang dat de werkbladen bestand zijn tegen vocht en hitte. Cosentino focust met haar merken op de toegevoegde waarden van het materiaal. Zo heeft Sensa® een exclusieve bescherming tegen vlekken, het stoot water en olie af. Ook de nieuwe toepassing N-Boost voor Silestone® maakt het materiaal waterafstotend, en hiermee gemakkelijk te reinigen. Dekton® is ook nog hittebestendig, hete pannen en potten zijn geen probleem. Daarbij hebben alle producten van Cosentino een hoge stoot-, kras- en vlekbestendigheid.

Reacties