Profielfoto van De Schouw Witgoed
De Schouw Witgoed
Nieuwe Brink 20, 1404 KB Bussum
maandag
08:00 - 17:30
dinsdag
08:00 - 17:30
woensdag
08:00 - 17:30
donderdag
08:00 - 17:30
vrijdag
08:00 - 17:30
zaterdag
08:00 - 17:00
zondag
Gesloten

Hoe kies je jouw nieuwe stofzuiger?

De ideale stofzuiger met zak kiezen: waar let u op?

Stofzuiger met zak is een essentieel hulpmiddel in elk huishouden. Het helpt u om uw huis schoon en stofvrij te houden. Maar hoe kiest u de juiste stofzuiger met zak voor uw specifieke situatie? In deze informatieve tekst geven we u enkele tips en aandachtspunten om de perfecte stofzuiger te vinden.

1. Welk type vloer heeft u?

Het type vloer in uw huis is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een stofzuiger. Heeft u voornamelijk harde vloeren zoals laminaat, parket of tegels? Dan is een stofzuiger met een speciale parketborstel aan te raden. Deze borstels zijn zachter en voorkomen krassen op uw vloer. Voor tapijt of vloerbedekking is een stofzuiger met een turboborstel juist aan te bevelen, omdat deze beter in staat is om diepgelegen vuil en stof uit het tapijt te verwijderen.

2. Heeft u last van allergieën?

Als u allergisch bent voor huisstofmijt of dierenharen, is het belangrijk om een stofzuiger te kiezen met een goede filtering. Kies bijvoorbeeld voor een stofzuiger met een HEPA-filter. Dit type filter houdt de kleinste stofdeeltjes en allergenen vast, waardoor de uitgeblazen lucht schoner is en u minder last heeft van allergische reacties.

3. Wilt u een stille stofzuiger?

Een stille stofzuiger kan erg prettig zijn, zeker als u gevoelig bent voor geluid of in een gehorig huis woont. Let bij het kiezen van een stofzuiger op het aantal decibel (dB) dat wordt aangegeven op de verpakking. Een stofzuiger met een geluidsniveau van 70 dB of lager wordt als stil ervaren.

4. Heeft u een huisdier?

Huisdieren brengen vaak extra werk met zich mee als het gaat om stofzuigen. Dierenharen kunnen zich namelijk snel ophopen op uw vloer en meubels. Kies in dit geval voor een stofzuiger met een speciale dierenharenborstel. Deze borstels zijn ontworpen om haren effectief te verwijderen, zodat uw huis vrij blijft van rondslingerende haren.

5. Hoe hoog moet de zuigkracht zijn?

Een goede zuigkracht is belangrijk om uw vloer grondig te kunnen reinigen. Let bij het kiezen van een stofzuiger op het vermogen, uitgedrukt in watt. Een hoger wattage betekent over het algemeen een hogere zuigkracht. Houd er echter rekening mee dat een hoger vermogen ook meer energie verbruikt. Kies daarom voor een stofzuiger met een energielabel A of hoger, zodat u zowel een goede zuigkracht heeft als een energiezuinige stofzuiger.

6. Wilt u een lichtgewicht stofzuiger?

Als u moeite heeft met het tillen van zware voorwerpen, of als u vaak de trap op en af moet met de stofzuiger, kan een lichtgewicht stofzuiger een uitkomst zijn. Let bij het kiezen van een stofzuiger op het gewicht, dat meestal wordt aangegeven in kilogram (kg). Een lichtgewicht stofzuiger weegt doorgaans minder dan 5 kg.

Door rekening te houden met deze aandachtspunten, kunt u de ideale stofzuiger met zak vinden die perfect aansluit bij uw wensen en behoeften. Zo houdt u uw huis moeiteloos schoon en stofvrij!