Foto: Binnenkijker_DB_Keukens

Grotere Keuken Zonder Uitbouw: Hoe Doe Je Dat?

Hoe Doe Je Dat?

05 November 2023

Duurzaam wonen kan meer ruimte opleveren, zo hebben Paul en Marian ontdekt. Na de renovatie van hun huis is de keuken aanzienlijk ruimer geworden. Ze hebben nu meer opslag- en werkruimte. Maar hoe hebben ze dit voor elkaar gekregen?

In de vorige keuken was er altijd een radiator die vrij moest blijven. Als je daar keukenkasten voor zou plaatsen, zou de warmte geblokkeerd worden.

Nu ze zijn overgestapt op vloerverwarming, is er extra ruimte vrijgekomen voor een grotere u-vormige keuken. Wat een genot! En het ziet er ook nog eens strak uit.

Strak en Ruim

Het uitgangspunt voor het nieuwe ontwerp was een strakke, moderne keuken. Paul en Marian hebben gekozen voor een keuken zonder bovenkastjes, maar met een kastenwand die tot aan het plafond reikt. De greeploze fronten in een kalme kleur zorgen voor een rustige en warme sfeer.

Marian vindt het niet erg dat er nu minder plek is voor persoonlijke items; de keuken ziet er opgeruimder uit en het ontwerp komt beter tot zijn recht.

Innovatief Koken

Paul en Marian zijn overgestapt van een gaskookplaat naar een inductiekookplaat. Dit maakt het schoonmaken eenvoudiger en past beter bij de strakke uitstraling van de keuken.

De U-vormige Keuken

Marian heeft altijd al een voorkeur gehad voor een u-vormige keuken. Ze vindt het praktisch en ruimtelijk. Er is genoeg ruimte voor beiden om te koken en aan opbergruimte is geen gebrek.

Keuze van het Aanrechtblad

Oorspronkelijk wilde Marian een volledig witte keuken, maar de toevoeging van taupe heeft voor een warmere sfeer gezorgd. Het composiet aanrechtblad met verschillende tinten past prachtig bij de gekozen kleuren in de keuken en de nieuwe vloer.

Ben je ook geïnspireerd geraakt door het verhaal van Paul en Marian en wil je jouw keuken ook naar een hoger niveau tillen? Of je nu een u-vormige keuken wilt, op zoek bent naar een moderne, strakke look, of meer kleur in je keuken wilt brengen, bij DB Keukens helpen we je graag om jouw droomkeuken te realiseren.

Arma Keukens en Sanitair is onderdeel van DB Keukens. DB Keukens heeft ook nog vestigingen in Haarlem, Berkel en Rodenrijs, Sint-Annaland, Goes, Rijssen, Kesteren en Utrecht. Ruim 2100 klanten beoordelen DB Keukens met een 9,7 op het onafhankelijke platform Qasa.nl.

Meer van DB KeukenGroep
Reacties