Foto: 2014/falcon-vrijstaand-fornuis-2.jpg

Falcon vrijstaand fornuis

Falcon: revolutionair in 1830, innovatief in 2014. ‘s Werelds eerste vrijstaande fornuis dat nog steeds geschiedenis schrijft.

Falcon kent een rijke geschiedenis die teruggaat naar de negentiende eeuw. John Flavel, eigenaar van een gieterij in Leamington Spa in Engeland, krijgt in 1830 het idee om een apparaat te creëren dat in staat is om te bakken, koken en braden; dit alles met één enkele warmtebron. Hij slaagt erin zijn idee te verwezenlijken en hiermee is het eerste vrijstaande fornuis ter wereld een feit. De functies van het fornuis zijn dermate revolutionair dat deze wordt bestempeld als een van de grootste uitvindingen op huishoudelijk gebied. Het nieuws verspreidt zich zo snel door Europa, dat het de aandacht trekt van de 'Royals'. Niet lang daarna staat er in menig koninklijke keuken een fornuis.

Dankzij een continue ontwikkeling op het gebied van innovatie, betrouwbaarheid en design is Falcon vandaag de dag Europa's meest toonaangevende fabrikant van vrijstaande fornuizen.

100% made in UK

Uit deze uitvinding, uniek en baanbrekend in 1830, komt een lange reeks fornuizen voort en Falcon wordt de pionier op de fornuizenmarkt. Vandaag de dag beschikt het merk over 14 modellen - verkrijgbaar in 4 verschillende maten (90, 100, 110 en 120cm) en in een twintigtal kleuren. Alle fornuizen worden tot op de dag van vandaag op de plek waar ooit de oorspronkelijke fabriek stond vervaardigd.

Falcon vrijstaand fornuis.

's Werelds eerste vrijstaande fornuis (110cm) anno 2014 met de charme van weleer:
- Zwarte gietijzeren pannendragers.
- 1 conventionele oven (67 liter).
- 1 heteluchtoven (69 liter).
- 1 grilloven.
- 6 branders waaronder een wokbrander met drie ringen.
- Handy rack.
- Opberglade.
- Grillplaat, wokring en Teppan-Yaki bakplaat optioneel verkrijgbaar.
- Energieklasse A.

Afmetingen: breedte 110mm x diepte 600mm x hoogte 900 tot 925mm. Ook leverbaar in 90 en 100cm.

Meer informatie: www.falcon-nederland.com

Publicatiedatum: 25 februari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties