Foto: press_2013//GreenPan-dubai-pan.jpg

Dubai, een pan met een missie

Met Dubai is de Belgische onderneming GreenPan? weer glansrijk in haar missie geslaagd: innovatieve pannen ontwikkelen met een professionele kwaliteit, een niet-alledaags design en een ecologische achtergrond.

Met Dubai is de Belgische onderneming GreenPan? weer glansrijk in haar missie geslaagd: innovatieve pannen ontwikkelen met een professionele kwaliteit, een niet-alledaags design en een ecologische achtergrond. www.keukenlust.be

Bovendien beschikt Dubai, net als voorgangers Kyoto en Stockholm, over de revolutionaire antiaanbaklaag Thermolon? ? een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke antikleeflaag. De missies van Dubai op een rij.

Missie: design

De nieuwe pannenreeks Dubai van GreenPan? omvat bakpannen, steelpannen, kookpotten, soeppotten en zelfs wokken. De reeks is uitgevoerd in stijlvol zwart (Dubai Black) en, voor de trendgevoelige keukenprins en ?prinses, in wit (Dubai White).

Het design is zo getekend dat de pannen en potten even leuk ogen als dat ze efficiënt zijn. Zo hebben de braadpannen een extra groot bakoppervlak. Innovatief detail is ook de rechtopstaande rand aan de greep ? een niet-alledaags designaccent én een ecovriendelijke constructie doordat GreenPan? telkens eenzelfde type steel of handvat kan ontwikkelen voor verschillende producten.

Voor zijn slimme en aantrekkelijke design sleepte GreenPan? de fel begeerde ?Design Plus Award 2009? in de wacht, die werd uitgereikt tijdens de internationale Frankfurter Messe Ambiente (13 - 17 februari 2009).

Missie: professionaliteit

Maar geen mooie pan zonder degelijke pan bij GreenPan?. Dubai staat dan ook voor op-en-top professionaliteit. Allereerst is er de dikke bodem die met zijn ideale hitteverdeling en snelle opwarming uitstekende bakresultaten garandeert. Deze professionele kwaliteit combineert GreenPan? steevast met een ecologisch bewustzijn. Zo is de wand van de Dubai-pannen dunner gehouden. Milieuvriendelijk én efficiënt.

Ook maakt Dubai, net als de andere reeksen van GreenPan?, gebruik van de natuurlijke keramische antiaanbaklaag Thermolon?. Deze gepatenteerde technologie, hittebestendig tot een temperatuur van 450°C, maakt de binnenzijde van de pan ook duurzamer. Aanbraden, dichtschroeien of zelfs flamberen, met deze revolutionaire antiaanbaklaag komen er geen toxische gassen vrij.

Missie: gebruiksgemak

Ook op het vlak van gebruiksgemak blinkt Dubai uit. De verschillende maten passen vlot in mekaar zodat je niet onnodig plaats verliest in je keukenkasten of ?lades. Sommige deksels zijn bovendien uitwisselbaar: hetzelfde deksel past op verschillende producten. Blikvanger is ook de ?smart spoon rest?: een handige uitsparing in het deksel die komaf maakt met rondslingerende roerlepels. Dankzij de Thermolon?-laag, zowel vanbinnen als vanbuiten, zijn de pannen gemakkelijk te reinigen en verkleuren ze ook niet. De reeks Dubai is geschikt voor alle vuren, inclusief inductie, en voor ovengebruik.

Missie: ecologie

Als het gaat over milieuvriendelijk kookgerei is GreenPan? wereldwijd een referentie. Net als Kyoto en Stockholm wordt ook de nieuwe reeks Dubai ecologisch verantwoord ontworpen. De naam verwijst dan ook naar een internationale conventie (2009) van de energiesector over de toekomst van de olie- en gasindustrie en de impact op het milieu wereldwijd.

Wie denkt aan milieuvriendelijkheid, denkt automatisch aan hergebruik van materialen en optimale recyclagemogelijkheden. De stelen en handvaten van Dubai zijn gemaakt van ?upcycled? materiaal ? volgens de visie ?cradle to cradle? zijn ze dan ook herbruikbaar als hoogwaardige grondstoffen voor nieuwe producten. Bovendien maakt het doordacht ontwerp het mogelijk om de stelen en handvaten eenvoudig los te schroeven en een tweede leven te geven. Ook het principe van dezelfde greep voor meerdere pannen resulteert rechtstreeks in minder gereedschap en afval in de productie.

Verder bevat de PTFE-vrije antiaanbaklaag Thermolon? geen schadelijke stoffen. Zo komt er geen PFOA meer in het milieu terecht, komen er geen giftige gassen vrij bij het bakken op hoge temperaturen én wordt er minder energie verbruikt in het productieproces (tot 60% minder CO2-uitstoot vergeleken met een traditionele antikleeflaag).

Het Dubai-gamma & adviesverkoopprijzen:
* In Black & White

Reacties