Belling breidt uit met inductiefornuizen

Fornuizenmerk Belling breidt zijn huidige collectie uit met inductiefornuizen.

14 November 2012

Belling breidt uit met inductiefornuizen. Fornuizenmerk Belling breidt zijn huidige collectie uit met inductiefornuizen.

Inductie is elektrisch koken met behulp van een magnetisch veld. Deze manier van koken wint in Nederland steeds meer aan terrein. Dat is niet vreemd kijkend naar eigenschappen als veiligheid, snelle verwarming, energiebesparing en efficiency. Koken op inductie is in aanschaf veelal nog duurder dan koken op gas. Belling onderscheidt zich door de prijzen van haar inductiefornuizen vrijwel gelijk aan die van gasfornuizen te houden. Het merk introduceert inductie voor zowel haar moderne als klassieke modellen van 90 cm breed. Het klassieke Classic model is naast zwart sinds dit jaar ook beschikbaar in vijf andere verwisselbare kleuren; het strak vormgegeven DB4 model is er in passend RVS. 

Energiezuinig koken
De Belling inductiefornuizen zijn voorzien van vier inductie kookzones, een handzame tiptoetsbediening op de glasplaat en drie verschillende ovens: een elektrische grill, een heteluchtoven en een longdoor 3D heteluchtoven. Koken op inductie neemt toe in Nederland. Gebruikers roemen de korte kooktijd die bijna twee keer zo snel is als gas. Daarnaast is het een veilige manier van koken. Bij het koken op inductie warmt door het magnetische veld niet de kookzone, maar direct de pan op. Spetters komen dus op een koude glasplaat en branden zo niet in. Ook is er geen kans op oververhitting. De warmtetoevoer is heel nauwkeurig en constant. Dit voorkomt warmteverlies en is dus energiebesparend. Belling is in zijn prijsklasse bovendien het enige merk met drie energiezuinige ovens. De Belling inductiefornuizen hebben het energielabel A. 

Zwart en kleur variëren
Bellling verrijkt haar luxe basisfornuizen voor de gewone kok dit jaar met kleur. Het Classic model is naast zwart ook in de sprankelende kleuren Peach Blue, Day's Break, First Bloom, Icy Brook en Rolling Countryside te verkrijgen. Een groot voordeel van de gekleurde Belling fornuizen is de eenvoudig uit te voeren 'wisseltruc'. Belling levert het fornuis standaard in het zwart. Alleen de deurcovers komen in de uitgekozen kleur. Het bedieningspaneel, de vangschaal, de plint en de zijkanten blijven altijd zwart. De deurcovers kunnen zelf eenvoudig worden omgewisseld. Dus genoeg van een Peach Blue fornuis na de zomer? Verander dan bijvoorbeeld in de winter het fornuis weer eenvoudig terug in veilig zwart. Belling fornuizen zijn ook aan te vullen met een opstaande rand aan de achterzijde of een bijpassende afzuigkap. De prijzen van de fornuizen variëren tussen € 1945,- en € 2435,-.

Meer informatie: www.belling.nl

Publicatiedatum: 13 november 2012

Reacties