Foto: aga-cooker-fornuis-aims

AGA, mooi voor het milieu

De AGA Cooker, het solide gietijzeren fornuis met warmteopslag, is al bijna een eeuwlang wereldwijd geliefd.

De AGA Cooker, het solide gietijzeren fornuis met warmteopslag, is al bijna een eeuwlang wereldwijd geliefd.

Nieuw is dat de gedegen Cooker een ultra­modern extraatje heeft gekregen: AIMS (AGA Intelligent Management System), een revolutionair programma waarmee de Cooker precies op maat aangepast kan worden aan ieders levensritme. Met AIMS kan de Cooker opwarmen als het moet en in de ruststand gezet worden als het mag. Dat is winst voor portemonnee én milieu.

 

Van oudsher is de Cooker van AGA met de warmtevasthoudende gietijzeren kern een vooruitstrevend product. In de jaren '20 van de vorige eeuw, toen milieubesparing nog nauwelijks gemeengoed was, lette het exclusieve Britse topmerk in keukenapparatuur al op duurzaamheid. Het wereldberoemdste fornuis was vanaf de eerste ontwikkelingsfase een kringloopproduct, gebaseerd op het hergebruik van oud ijzer.
Elke AGA Cooker die tegenwoordig uit de fabriek komt, bestaat voor 70% uit een diversiteit aan gerecycled materiaal: versnellingsbakken, goten, oude machines, fornuizen, deurbeslag, putdeksels, lantaarnpalen en nog veel meer. Verder is iedere Cooker voor 70% recyclebaar. In de praktijk gebeurt dit relatief weinig, want nog een vertrouwd pluspunt is dat een AGA Cooker levenslang meegaat, dit in vergelijking met de circa tien jaar bij traditionele fornuizen.
Sterke troeven in de huidige maatschappij waarin het bewustzijn van het afvalprobleem en de noodzaak tot hergebruik snel groeit.

Besparen op energiekosten

Nu heeft AGA een nieuwe dimensie aan het Cooker-concept toegevoegd, wederom een innovatief staaltje vakmanschap. Het AGA Intelligent Management System (AIMS) is een gebruiksvriendelijk programma om de AGA Cooker flexibel af te stemmen op de manier van leven van de gebruikers. Met dit geavanceerde energieregelsysteem kan de AGA Cooker op elk moment van de dag op een hogere of lagere energiemodus worden ingesteld. Er is zelfs een speciale vakantiestand. Alles kan precies op maat worden voorgeprogrammeerd. De mogelijkheid om de AGA Cooker alleen de volle energie te laten leveren als dat nodig is, betekent een besparing op energiekosten die kan oplopen tot zo’n 20%.

Milieubewuste missie

De menselijke missie van AGA waarmee ooit de Cooker – comfortabel en behaaglijk rondom het fornuis – werd bedacht staat nog steeds als een huis. Hier is een milieubewuste roeping aan toegevoegd, namelijk het nadenken over het belang van een gezonde leefomgeving voor volgende generaties en het besparen op het gebruik van schaarse fossiele brandstoffen.
Daarmee is de AGA Cooker niet alleen stijlicoon maar ook de uitdrager van een lifestyle met oog voor duurzaamheid. Met deze nieuwe generatie van 'slimme' Cookers heeft AGA opnieuw een belangrijke stap voorwaarts gezet in de strijd tegen de wegwerpcultuur en het streven naar energiebesparing.
Diverse modellen zijn al leverbaar met energieopties voor aardgas, lpg of elektriciteit.
Voor de toekomst staan er alweer nieuwe ontwikkelingen op het menu: fornuizen met programmeerbare gasbranders en condensatieketels met een uitstekend energierendement voor het verwarmen van complete woningen.

Meer informatie: www.aga.nl.

Publicatiedatum: 18 mei 2010

Reacties