Foto: next125_nx914_The-Fireplace

De vonk van inspiratie: ‚The Fireplace‘ van next125

Ogenschijnlijk archaïsche architectuur in combinatie met perfect design: dat is het nieuwe campagnemotief van next125.

17 April 2024

Het is ontstaan in samenwerking met de beroemde architect Francis Kéré, de nieuwe Creative Maker van het premiummerk next125. Keuken-, architectuur- en designliefhebbers kunnen het resultaat van deze fusie van 16 tot 21 april 2024 bekijken in Superstudio in Milaan, als onderdeel van de Milan Design Week.

De liefde voor hout, de passie voor design en architectuur en de fascinatie voor vuur en koken brachten de keukenbouwer uit Herrieden en de architect uit Berlijn samen. Dit leidde tot een bijzondere metafoor voor de keuken en koken, voor gemeenschappelijkheid en communicatie. Het fornuis, het middelpunt van elke keuken, was de inspiratie voor de naam van het project en de nieuwe campagne: ‚The Fireplace‘.

Het fascinerende resultaat van de samenwerking is een Pantheon-achtig paviljoen, dat zich aan de buitenkant zijn machtige natuurlijkheid laat zien: organisch en warm, gesloten, maar tegelijkertijd uitnodigend. De onbewerkte sparrenstammen vormen een ronding. De koepel bestaat uit ogenschijnlijk willekeurig samengevoegde bundels hout – door de spleten en openingen zoekt het licht zich een weg naar binnen. Direct bij binnenkomst is het pronkstuk te zien: de keuken van next125. Het centrale kookeiland met de kookplaat in het midden ligt direct onder de koepel en wordt door de naar beneden stromende lichtstralen in een mystieke ochtendsfeer gehuld. Het bronzen spiegelglas op de fronten en wangen van het kookeiland creëert de illusie van licht en ruimte tot in het oneindige en maakt de onbewerkte binnenwanden van het paviljoen nog verfijnder. Het echte middelpunt van de ruimte is de kookplaat: ‚The Fireplace‘. Deze is verwerkt in een natuurstenen werkblad uit het Systemo-assortiment en wordt sensueel geënsceneerd door een lichtstraal die vanuit het midden naar beneden valt, en ondersteund door een hoge kast die is ingebouwd in de wand van het paviljoen. Het in onyxzwart gekleurde eikenhoutfineer is een nieuwe frontuitvoering die dit jaar door next125 wordt gepresenteerd op de EuroCucina. Een andere innovatie is de ronde bijzettafel aan de zijkant van het kookeiland. Met zijn opvallende metalen onderstel nodigt hij mensen uit om samen te komen en met elkaar in gesprek te gaan – wat aansluit bij Kéré‘s visie van de keuken als een plek waar mensen elkaar opzoeken.

Meer informatie: www.next125.com/de/

Meer van Next125
Reacties