Foto: Bora_vacuum

Bespaar voedsel met BORA QVac - het geïntegreerde vacumeerapparaat

In Nederland wordt er per persoon, per jaar rond de 33 kg aan goed voedsel weggegooid. Dit komt neer op circa 590 miljoen kg in totaal per jaar. In België ligt het aantal iets hoger met 37 kg per jaar

23 Februari 2024

Dankzij het nieuwe geïntegreerde BORA QVac vacumeerapparaat zijn levensmiddelen tot drie keer langer houdbaar. Fruit en groenten, vlees en vis, maar ook sauzen, soepen en vloeistoffen, zoals oliën, behouden hun natuurlijke smaak en frisse uitstraling door ze te vacumeren. Op deze manier kan voedselverspilling aanzienlijk worden beperkt. De combinatie van vacumeren en koelen of invriezen, zorgt voor een optimale houdbaarheid en voorkomt vriesbrand.

Het bedrijf vult zijn assortiment hoogwaardige inbouwkeukenapparatuur aan met het effectieve en ruimtebesparende geïntegreerde BORA QVac vacumeerapparaat. Dit apparaat heeft talloze mogelijke toepassingen: van het vacumeren van levensmiddelen voor het sous-vide koken in de BORA X BO stoomoven of in een pan, tot marineren en vacumeren om het eten langer vers te houden. In het werkblad verzonken of als opbouw gemonteerd is de BORA QVac de ideale aanvulling in de voorbereiding op een uitzonderlijke kookervaring.

Het samenspel van de geavanceerde BORA producten resulteert in een bijzondere kookervaring. Genieten met professionele resultaten zonder al te veel moeite: marineren, vervolgens vacumeren met de BORA QVac, bewaren in de BORA Cool koelkast en daarna in de BORA X BO garen met het speciale programma 'Sous-vide koken'. Het is heel eenvoudig.

BORA QVac beschikt over drie verschillende functies: vacumeren in vacuümdozen en vacuümzakken, flessen hersluiten en de marineerfunctie. Een vacumeerafdichting zorgt ervoor dat vloeistoffen zoals olie of wijn in geopende flessen langer goed blijven. Eenmaal gekookt kan bijvoorbeeld een groentebouillon ook lang worden bewaard als basis voor een saus. De auto-stopfunctie schakelt het vacuümsysteem automatisch uit wanneer het juiste vacuümniveau is bereikt. Een akoestisch signaal geeft aan wanneer het proces is voltooid.

Ook het marineren van bijvoorbeeld fijn vlees, vis of groenten gaat moeiteloos en vooral veel sneller met behulp van de BORA QVac. De marineerring, die op een van de bijbehorende vacuümdozen wordt geplaatst, creëert een vacuüm wanneer de functie wordt geactiveerd, waardoor de poriën van het voedsel worden geopend en de marinade zeer snel in het voedsel wordt opgenomen. De geïntegreerde functie zorgt ervoor dat het marineerproces in maximaal tien minuten wordt voltooid, in plaats van in meerdere uren of dagen.

Dankzij het innovatieve en unieke installatieconcept neemt de BORA QVac geen waardevolle ruimte in op het werkblad in de keuken: het apparaat bevindt zich namelijk onder het werkblad, net als de onderbouw van de BORA kookveldafzuiging. De BORA QVac is verkrijgbaar in twee verschillende kleurvarianten: All Black en Stainless Steel. De bijgeleverde vacumboxen met rookglas uitstraling zijn BPA-vrij, magnetron- en vrieskastbestendig en kunnen probleemloos in de vaatwasser worden gereinigd. Naast kleine en grote vacumboxen met bijpassende marineerring en de vacumeerafdichting voor flessen, zijn er ook accessoires voor de BORA QVac en drie verschillende maten vacumzakken voor levensmiddelen beschikbaar. 

Meer informatie: www.bora.com

Reacties