Foto: Pelgrim_noviteiten

ATAG Benelux Huisshow 2023

‘Duurzaamheid is ook: het welzijn van de gebruiker centraal stellen’ Keukenmerken tonen nieuwste trends op het gebied van energievriendelijk en gezond koken

20 Oktober 2023

Tijdens de jaarlijkse ATAG Benelux Huisshow werden de nieuwste keukentrends gepresenteerd. Zowel bij ATAG, Pelgrim, ETNA en Hisense was energievriendelijkheid een belangrijk thema, maar de komende jaren gaan gezondheid en comfort ook een steeds grotere rol spelen. ‘Apparatuur moet energiezuinig zijn, dat is een gegeven, maar onze producten moeten ook positief bijdragen aan het welzijn van de gebruiker’ stelt Nicoline Gerritsen, MVO coördinator bij ATAG Benelux.

ATAG Benelux werkt al ruim zeven jaar samen met partners zoals TNO, aan het onderzoeken en ontwikkelen van technieken die bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Zo heeft ATAG motorloze afzuigkappen die schadelijke fijnstoffen die bij het koken vrijkomen, via het warmte terugwin systeem van de woning afvoeren. De gebruiker heeft het voordeel van de energiezuinigheid, geruisloosheid en het lage onderhoud. Deze oplossing wordt momenteel ingezet voor projectbouw maar op de ATAG Benelux Huisshow was er ook ruim aandacht voor afzuigkappen en recirculatie oplossingen met speciale koolstof- en fijnstoffilters en een eigen plasma filter oplossing voor de consument.

ETNA Energy Heroes
ETNA presenteert meer dan 60 noviteiten waarbij kwaliteit en betaalbaarheid hand in hand gaan met design en energievriendelijkheid. Dit jaar gaat het merk een stapje verder en introduceert de ETNA Energy Heroes; modellen die energiezuinig zijn in vergelijking tot dezelfde soort producten en binnen de line-up van het merk, maar waar ook de prijs/kwaliteit verhouding zwaar telt. Zoals de VW743HNC inbouwvaatwasser met energieklasse A, ETNA connect en XL-inbouwhoogte. In de categorie afzuigkappen zijn de nieuwe 90 cm brede slimline blokmodellen in RVS en matzwart met energielabel A++ de ETNA Energy Heroes.

Pelgrim Slimme Keuze
Royaal in luxe, zuinig in energie; zo kunnen de noviteiten van Pelgrim in een notendop worden samengevat. Kenmerkend is het Slimme Keuze label, dat uitgaat van de visie dat de duurzaamheid van een keukenapparaat niet alleen bepaald wordt door het energielabel maar ook door de Co2 uitstoot. De nieuwe A- of B-label Slimme Keuze vaatwassers zijn ontzettend stil en hebben LED verlichting in de kuip. De duurzame afwashulpen zijn gelukkig niet zuinig met luxe functionaliteiten zoals FanDry en AutoDose die de gebruiker het voordeel bieden voor een perfect droge vaat en een hoeveelheid reinigingsmiddel afgestemd op de vuilheid van de vaat.

ATAG Premium Green
Met de luxe ATAG Premium Green vaatwasser hoef je als duurzame chef geen concessies meer te doen als het om de planeet en prestaties gaat. De nieuwe vaatwassers zijn stil, zuinig met energie, water en afwasmiddel maar royaal als het om ruimte, gemak en kwaliteit gaat. De Premium Green lijn bestaat uit negen vaatwassers met een XL inbouwhoogte van 82 en 86 cm en is ontworpen om 20 jaar lang de vaat te doen.

Hisense Cool & cosy
Hisense speelt met haar noviteiten duidelijk in op de behoefte aan comfort, gemak en energieverbruik thuis. Als één van de weinige merken in de markt lanceert Hisense een XL Amerikaanse koelkast met water- en ijsfunctionaliteit met C-label. De Advanced+ serie wasmachines wordt uitgebreid met een luxe A-label wasmachine met stoomtechnologie en een A++ warmtepompdroger met 10 kg vulgewicht en voorzien van de slimme ConnectLife app, voor bediening via WiFi.

Reacties