Foto: 2014/Novy-afzuigkap-energie-efficient.jpg

Energie-efficiënte afzuigkappen Novy

Novy introduceert in januari 2015 EcoSmart: afzuigkappen die nog efficiënter omspringen met energie.

Met het EcoSmart label brengt Novy een brede range producten die tot 85% minder energie verbruiken. Een spaarzame motor die bovendien extra stil is en ledverlichting zorgen ervoor dat het energieverbruik tijdens de werking van de
afzuigkappen drastisch daalt. Dit alles maakt dat bij de intrede van het energielabel voor afzuigkappen op 1 januari 2015 alle producten met een EcoSmart label A of A+ scoren op vlak van energie-efficiëntie.

Als specialist ondersteunt Novy de trend naar toestellen die spaarzamer omspringen met energie. Het stimuleert ons als fabrikant om ook steeds weer grenzen te verleggen, zonder in te boeten aan de basisbehoeften waaraan een dampkap moet voldoen: op een efficiënte en stille manier alle geuren en kookdampen verwijderen.

Novy gaat verder en voegt extra criteria toe die nog belangrijker zijn bij de keuze van de juiste keukenventilatie oplossing. Door te kiezen voor randafzuiging, maximaliseer je de opvangcapaciteit van de dampkap en ben je in staat om 90% van alle kookdampen op te vangen. Met het EcoSmart gamma wil Novy naast spaarzame toestellen ook toestellen brengen die de algemene energiehuishouding in een woning helpen bevorderen Door middel van recirculatie wordt er geen opgewarmde lucht meer naar buiten uitgeblazen. Dit geeft meteen een extra besparing naar algemene verwarmingskosten. Bovendien zorgt de geavanceerde monoblock filter voor een efficiënte verwijdering van geuren. Bijna alle Novy-toestellen zijn, standaard of met een extra accessoire, aanpasbaar voor recirculatie.

Naast het rendement van de afzuigkap en een recirculatiesysteem zorgen een aantal automatische functies ervoor dat de afzuigkap zelf de energieconsumptie regelt. Zo zorgt de Auto-Stop functie er bijvoorbeeld voor dat afzuigkap automatisch uitschakelt na 3u ononderbroken functioneren. Ook de installatie van de dampkap neemt een cruciale rol in om het gewenste resultaat te behalen.

Een gezond keukenklimaat is waar het om draait bij Novy. Daarom biedt Novy EcoSmart toestellen aan over de hele product range: van plafondunits over inbouwgroepen tot decoratieve schouwkappen.

Meer informatie: www.novynederland.nl

Publicatiedatum: 29 november 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties