5 tips om extra opbergruimte te voorzien in een kleine keuken

Wat is de ideale indeling voor de kleine keuken? Een keuken hoeft niet groot te zijn om praktisch en ergonomisch te zijn.

Ook in keukens in een appartement, studio of vakantiewoning kan je met enkele handige aanpassingen voldoende opbergruimte creëren. Ontdek via onderstaande tips hoe je je kleine keuken praktisch indeelt!

Gebruik lades

Creëer meer bruikbare ruimte in je keuken door te werken met lades in plaats van kasten met legplanken. In kasten gebruik je enkel de eerste 30% van de kast. Zaken die zich hier achter bevinden, zijn minder toegankelijk en ergonomisch te bereiken. Gedaan met op je knieën zoeken naar het achterste potje in je lade, dankzij lades heb je een handig overzicht over de volledige inhoud van je lade. Kies waar mogelijk voor brede lades in plaats van meerdere smalle lades. Een brede lade zorgt namelijk voor 15% extra opbergruimte tegenover twee smalle lades.

Werk met bovenkasten

In een kleine keuken heb je vaak niet veel kasten om je materiaal in op te bergen. De oplossing? Werk in de hoogte! Bovenkasten zorgen ervoor dat je heel wat extra ruimte creëert, zonder ruimte te verliezen in je keuken indeling. Maak je keuken helemaal af met klapdeuren die naar boven openklappen, zodat je geen blauwtje loopt tegen de openstaande deuren!

Voorzie een kast per zone

Het geheim achter een perfect georganiseerde keuken? Werken met keukenzones. Dankzij deze zones bewaar je een duidelijk overzicht en minimaliseer je de afstanden die je aflegt in de keuken. Meer informatie hierover kan je hier terugvinden. Heb je maar een kleiner aantal kasten? In een grotere keuken raden we enkele kasten of lades per zone aan, maar ook in een kleinere keuken kan je de keukenzones toepassen. Door ervoor te zorgen dat je voor elke zone 1 kast voorziet, kom je al een heel eind.

  • Voorraad
  • Opbergen
  • Spoelen & afval
  • Voorbereiden
  • Koken & bakken

Creatieve oplossingen

Neem bijvoorbeeld de SPACE STEP, dit handige opstapje zorgt ervoor dat je bij je gemakkelijker bij je bovenkasten kan, en biedt nog eens extra opbergruimte in de sokkel zelf dankzij een uitschuivende lade. Deze sokkeloplossing is ideaal met kindjes in huis of bij het gebruik van extra hoge bovenkasten. Zo creëer je zowel bovenaan als onderaan je keuken extra opbergruimte. Ideaal voor een kleine keuken indeling!

Creëer extra ruimte

Heb je geen aparte berging of voorraadkamer waar je je voorraad kan opbergen? Maak kennis met de SPACE TOWER! Dankzij deze hoge kast met binnenlades kan je heel wat voorraad kwijt, tot 70kg per lade. Zo kan je zelfs drankflessen kwijt in de kast. Doordat je gebruik maakt van lades, hoef je je geen zorgen meer te maken over bepaalde producten die vervallen omdat je ze vergeet, en heb je steeds een goed overzicht over je voorraad. Op die manier benut je al je ruimte optimaal!