Foto: keukenaankleding

5 Leuke tips om je keuken gezellig aan te kleden

Kan jouw keuken nog wel wat gezelligheid gebruiken, in deze blog vind je 5 leuke tips hoe je dit het beste kunt doen.

Lysane 28 September 2023

De keuken is een belangrijke plek in huis, het is namelijk de plek waar gekookt wordt, waar broodtrommels klaar worden gemaakt, waar eten en drinken wordt gepakt en ook vaak de plek waar de ochtend wordt begonnen. Je kunt dus wel stellen dat we met z’n allen heel wat tijd doorbrengen in de keuken en dat is een goede reden om je keuken gezellig aan te kleden. Kan jouw keuken nog wel wat gezelligheid gebruiken, in deze blog vind je 5 leuke tips hoe je dit het beste kunt doen.

Voeg kleur toe aan je keuken

Nog steeds is een witte keuken populair, grote kans dat jij er ook één hebt. Wit is een veilige kleur maar toch ook wat saai, voeg daarom kleur toe aan je keuken! Verf je muur bijvoorbeeld in een opvallende of warme kleur, kies voor leuk gekleurde tegeltjes of pak het iets subtieler aan door gekleurde accessoires aan je keuken toe te voegen.

Meer sfeer door verlichting

Verlichting is ontzettend belangrijk, niet alleen vanwege de functionaliteit wat in de keuken zeker van belang is, het kan ook veel sfeer toevoegen aan de keuken. Heb je bijvoorbeeld een kookeiland, hang hierboven een sfeervolle lamp dat past bij de rest van je interieur. Of kies voor een opvallende lamp zoals neonverlichting voor aan de muur, dit is overigens ook een grote trend en zie je steeds vaker voorbij komen in verschillende interieurs.

Kies voor leuke accessoires

De simpelste manier om je keuken gezelliger te maken is natuurlijk door het toevoegen van accessoires. Hang bijvoorbeeld een mooie theedoek op, zet een houten snijplank op het aanrecht, tover je mooiste kookboeken tevoorschijn en zet bijvoorbeeld verschillende Le Creuset Pannen op een wandplank. Zorg dat je keuken gaat ‘leven’, dit zorgt namelijk voor veel gezelligheid in je keuken.

Voeg ‘groen’ toe aan je keuken

Planten zijn natuurlijk ook ideaal wanneer je op zoek bent naar meer gezelligheid en levendigheid in een ruimte. Ook in de keuken kun je een aantal planten neerzetten. Planten die geschikt zijn voor in de keuken zijn bijvoorbeeld kleine fruitbomen, hangplanten en een mooi boeket op het aanrecht is ook altijd gezellig. Hou bij het kiezen van een plant wel rekening met de hoeveelheid licht in je keuken. Ook kruidenplantjes zijn natuurlijk perfect voor in de keuken, zet bijvoorbeeld op een ronde dienblad verschillende kruidenplantjes bij elkaar.

Hou je keuken netjes

Met verschillende accessoires, kleuren en planten breng je een hoop gezelligheid maar zorg wel dat de keuken netjes blijft. Een rommelige keuken met vieze afwas is natuurlijk alles behalve gezellig. Zorg dat je altijd na het koken opruimt en creëer ook voldoende opbergruimte zoals bakjes, manden en voorraadpotten zodat je rondslingerende spullen kunt voorkomen.

Zoals je hebt kunnen lezen is het vrij eenvoudig om van je keuken een gezellige ruimte te maken. Vooral het toevoegen van accessoires en ‘groen’ gaat een groot verschil maken.

Reacties