Altijd het juiste hondenspeeltje met KONG

Elke hond is anders in zijn speelgedrag. KONG helpt je het juiste hondenspeelgoed te kiezen.

28 September 2018

PUPPY

Net als de mens wisselen honden hun tanden.Wanneer ze drie tot zes weken oud zijn, komen de 28 babytandjes door het tandvlees. Puppy’s hoeven niet veel voedsel te vermalen, dus ze hebben geen kiezen. Wanneer ze vier tot vijf maanden oud zijn beginnen de puppytanden uit te vallen en worden ze vervangen door permanente volwassen tanden. De tandenwisseling kan een frustrerende en pijnlijke periode zijn; de puppy klauwt op alles wat in zijn bereik komt, van lichaamsdelen tot dure gymschoenen. Dankzij onze rubber Puppy-speeltjes kunt u het ongemak voor hen verzachten. Ze zijn zacht voor groeiende tanden en kaken en helpen om de groeiende tanden makkelijker te laten doorkomen.
Tegelijkertijd leren ze ook gezonde kauwgewoontes. Als een hond ongeveer 9 maanden oud is, zijn zijn kaken vaak al sterk genoeg om te kunnen kauwen op hardere rubberen speeltjes.

VOLWASSEN

Hoewel dit van ras tot ras kan verschillen, hebben de meeste volwassen honden 42 tanden. De kiezen komen het laatst door, rond zes of zeven maanden. Bij de tandenwisseling worden eerst de snijtanden vervangen, vervolgens de hoektanden en tot slot de premolaren. Tijdens deze groeiperiode worden de tanden en kaken sterker en honden hebben dan behoefte aan speeltjes die bestand zijn tegen deze verandering. Wanneer deze nieuwe volwassen tanden volledig doorgekomen zijn, moeten honden afhankelijk van hun kauwgedrag overstappen van een Puppy KONG naar een Classic rood of zwart Extreme KONG.

SENIOR

De Senior Kong is exclusief ontworpen voor oudere honden. Deze bestaat uit een zachtere rubberformule en biedt fantastisch interactief plezier voor de oudere hond. Het is soms moeilijk om oudere honden te laten bewegen omwille van verschillende aandoeningen als artritis, dus dit speeltje biedt zowel mentale als fysieke stimulatie. Sommige oudere honden spelen nog steeds als jonge honden en beleven veel plezier aan onze rode Classic rubber speeltjes, zorg dus dat je het kauwgedrag van je hond kent.?

ACTIEF

Actieve honden moeten heel wat mentale en fysieke stimulans krijgen om goed in hun vel te zitten. Rassen die veel moeten bewegen worden nogal vernielzuchtig zodra ze zich vervelen, dus gebruik uiteenlopende speeltjes en verzin nieuwe spelletjes en uitdagingen. Houd een actieve hond bezig met trek- en apporteerspelletjes en een volgestopt KONG kauwspeeltje.

MINDER ACTIEF

Er zijn veel hondenrassen die zich perfect lenen voor een meer ontspannen leefstijl. Honden die van oudsher als gezelschapsdieren gefokt zijn, in tegenstelling tot werk-, herders- of jachthonden, liggen het liefst aan je voeten of op schoot. Deze speeltjes zijn voor honden die nog steeds graag spelen, maar die je niet de hele tijd hoeft bezig te houden.

VERVEELT ZICH MAKKELIJK

Super intelligente honden moeten regelmatig worden gestimuleerd, zowel mentaal als fysiek. Ze houden doorgaans van verandering en zijn vindingrijk en bedrijvig. Als ze lange tijd alleen zijn, gaan ze zich vervelen en werken ze zich in de nesten. Deze speeltjes helpen zijn IQ in te tomen en houden hem actief en bezig.

KAUWT OP ALLES

Kauwen is natuurlijk gedrag voor honden en kan eenvoudig helpen om gezonde tanden, tandvlees en kaakspieren te bevorderen. Preventie is essentieel om goed kauwgedrag te stimuleren. Soms richt een hond zijn kauwgewoonten op verboden voorwerpen. Het is belangrijk dat honden worden opgevoed om de juiste kauwspeeltjes te gebruiken. KONG rubber kauwspeeltjes bieden uiteenlopende mogelijkheden voor alle soorten kauwers. Ontdek hier hoe je hond kauwt.(

VOEDSEL ALS DRIJFVEER

Je hond houdt van traktaties en wil werken om ze te kunnen krijgen. Heel wat KONG speeltjes bieden de veelzijdigheid van het afgeven van traktaties voor langere speel- en maaltijden. Ze zijn fantastisch voor jacht-, apporteer- en kauwspelletjes. Maar volgestopt met snacks of traktaties zijn ze nog spannender voor honden die voedsel als drijfveer hebben.

OVERGEWICHT

Speeltjes die traktaties afgeven zijn fantastisch voor honden die zich vervelen of honden met overgewicht. De jacht op traktaties is bevorderlijk voor spel en beweging. Zo blijven huisdieren tevreden en gezond. Het kan ook gebruikt worden als een manier om te voorkomen dat honden te snel eten. Dit kan niet alleen tot gewichtsproblemen, maar ook de ernstige aandoening tympanie (gasvorming) leiden. Dankzij het volstoppen van onze Classic KONG speeltjes of de KONG Wobbler worden maaltijden nog leuker.?

DOL OP PIEPSPEELTJES

Honden houden van piepspeeltjes omdat ze op echte prooien lijken en de pieper appelleert aan hun natuurlijke instincten. Deze speeltjes geven huisdieren een ‘beloning’ voor hun werk. In deze speeltjes zitten piepers voor apporteerspelletjes, maar ze zijn niet geschikt om eens lekker op te kauwen zoals onze Classic rubber speeltjes.

KAUWGEDRAG

Er zijn drie basissoorten gedrag te onderscheiden bij honden en hun speeltjes:

1. Zachte kauwers – deze honden gaan voorzichtig om met speeltjes en vernielen hun speeltjes zelden, ze kunnen dus best alleen gelaten worden zonder dat je je zorgen hoeft te maken. Maar zorg dat je eerst je hond kent voordat je hem alleen laat met EENDER WELK speeltje.

2. Atletische honden – dit type hond speelt graag en draagt vaak overal speeltjes met zich mee, maar stopt zelden om echt op de speeltjes te kauwen.

3. Driftige kauwers – deze honden vinden het leuk om hun speeltjes te verscheuren of versnipperen of eraan te knagen of knauwen. Deze honden hebben constant toezicht nodig en mogen nooit alleen gelaten worden met speeltjes. Neem voor advies contact op met de dierenarts of plaatselijke hondentrainer als je hond vernielzuchtige kauwgewoonten heeft.

Hier kun je het prachtige duurzame hondenspeelgoed van KONG bewonderen.

Reacties