Aan deze meubels mag je kat wél lekker krabben!

Speels, diervriendelijk en met respect voor het milieu: dat is KATRIS. Een krabmeubel voor je kat, die je helemaal naar je eigen smaak kunt samenstellen.

Sandra van Koningshoven 17 April 2019

Verwen je kat!

Als je al eerder blogs van mij hebt gelezen, weet je dat ik gek op mijn twee katten ben. En dat ik ze vaak - soms een beetje té vaak - verwen met leuke speeltjes en meubels. Zo kregen ze vorig jaar kregen nog een design kattenhuisje voor kerst en moet ik me nu inhouden om niet weer wat leuks voor ze te kopen.

katris-krabpaal-krabmeubel-kat-katten-cat-cats-design

Ik kwam namelijk dit modulaire kattenmeubel tegen! De vormgeving is superleuk, maar het feit dat je kat gewoon lekker aan deze mooie meubels mag krabben, vind ik misschien nog wel het leukst van alles!

Dit is KATRIS!

Een klimpaal, een boekenplank, een krabpaal, een voorraadplank, een salontafel, een schoenenrek of eigenlijk gewoon: alles wat jij ervan wilt maken. KATRIS is een multifunctioneel, duurzaam en volledig recyclebaar kattenmeubel. En vooral: superleuk!

En door verhaal achter dit slimme systeem, werd ik er zelfs een beetje verliefd op!

Het verhaal van KATRIS

katris-krabpaal-krabmeubel-kat-katten-cat-cats-design

Dieren zijn onze vrienden

Het team van KATRIS bestaat uit een groep echte dierenvrienden: ze hebben allemaal huisdieren, zijn gek op ze en vinden het belangrijk dat ze gezond en blij zijn. De oprichter - Jeff - heeft een kat met de naam Ceo. En met Ceo als inspiratiebron, weten ze perfect wat een kat nodig heeft en waar ze blij van wordt.

De kracht van papier

Elk materiaal heeft zijn eigen unieke kenmerken. Papier heeft die ook: afhankelijk van hoe je het gebruikt kan het kwetsbaar zijn, maar juist ook heel stevig. Papier is een prachtig materiaal en je kunt er eindeloos veel mooie dingen van maken. En het belangrijkste: het is recyclebaar.

katris-krabpaal-krabmeubel-kat-katten-cat-cats-design

Spelen is gezond

Het team van KATRIS is niet alleen gek op dieren, maar ook op spelletjes. Dat is maar goed ook, want spelen is hartstikke gezond: het prikkelt je zintuigen en is goed voor je doorzettingsvermogen. Door die twee passies, genieten ze volop van wat ze doen: mooie dingen maken waar mensen en dieren blij van worden.

Het concept

Het designteam van KATRIS heeft veel onderzoek gedaan naar het materiaal en hoe het ‘t best tot zijn recht komt voor onze kattenvrienden. Lagen golfkarton bleken een supersterke basis, waar katten tegelijkertijd ook heerlijk aan kunnen krabben. Ideaal dus.

katris-krabpaal-krabmeubel-kat-katten-cat-cats-design

Het modulaire concept is ook een belangrijk onderdeel van het ontwerp. Je kunt namelijk zelf je eigen KATRIS samenstellen uit verschillende onderdelen. Je kunt jouw KATRIS dus zo samenstellen, dat het perfect past bij jouw smaak, interieur en natuurlijk bij je kat. En doordat je het telkens weer anders neer kunt zetten, blijft het interessant voor je kat.

Teruggeven

KATRIS houdt van teruggeven: daarom doneren ze regelmatig producten aan lokale dierenwelzijnsorganisaties. Ze vinden dat de dieren daar ook een zo goed mogelijk leven hebben. Daarnaast steunen ze met de lokale economie van Taiwan en creëren werkplekken voor mensen met een beperking.

katris-krabpaal-krabmeubel-kat-katten-cat-cats-design

Mijn katjes zijn binnenkort jarig, dus ik denk zomaar dat ik al een verjaardagscadeautje voor ze weet!

Ben je op zoek naar een iets betaalbaarder alternatief? Hier vind je nog veel meer leuke dingen voor je kat!


credits foto’s en video: Katris

Reacties
Patty

Waar is Katris te koop in Nederland?

2 jaar geleden
Redactie Wonen

Hoi Patty, je kunt de meubels van Katris bestellen via hun eigen shop of via Amazon. Er is helaas (nog) geen Nederlandse winkel of webshop die ze verkoopt.

2 jaar geleden