5 tips om de vacht van uw hond gezond en glanzend te houden

Houd de vacht van uw hond mooi en glanzend. Dat is beter voor de gezondheid van uw hond.

De vacht van uw hond gezond houden is niet alleen belangrijk voor uw hond, maar ook voor u. Zonder een gezonde vacht zal uw hond niet zoveel tijd buiten doorbrengen, wat kan leiden tot minder socialisatie en eenzaamheid. Een gezonde vacht houdt uw hond koel, wat oververhitting kan helpen voorkomen. Bovendien zorgt een glanzende, gezonde vacht ervoor dat uw hond er goed uitziet. Wanneer u de vacht van uw hond in goede conditie houdt, zullen u en uw hond gelukkiger zijn. Volg deze vijf eenvoudige tips van Petfood Discount om de vacht van uw hond gezond en glanzend te houden.

Doe uw hond niet te vaak in bad

Te vaak in bad gaan is slecht voor de vacht van uw hond, omdat de huid van uw hond dan uitdroogt. Als u uw hond te vaak in bad doet, loopt u ook het risico dat er zich zeep of shampoo ophoopt in de ogen en oren van uw hond. Dit kan pijnlijk zijn voor uw hond en kan, door de ophoping in de gehoorgang, leiden tot overmatige afscheiding uit het oor. Als u uw hond te vaak baadt, krijgt hij ook een droge, jeukende huid. Als u uw hond te vaak baadt, wast u ook belangrijke oliën weg die de huid van uw hond van een laagje voorzien. Zonder de oliën loopt de huid van uw hond het risico droog en dof te worden. Als de vacht van uw hond niet gezond of glanzend is, kan dat komen doordat hij een droge vacht heeft.

Trim uw hond regelmatig

Als u wilt dat uw hond een gezonde vacht houdt, moet u de vacht regelmatig trimmen. Dit is om verschillende redenen belangrijk. Ook moet uw hond regelmatig worden getrimd om overtollig haar rond haar anus en genitaliën te voorkomen. Om de vacht van uw hond goed te trimmen, moet u er een gewoonte van maken regelmatig een bezoek te brengen aan de trimsalon of de dierenarts. Misschien wilt u zelfs investeren in een trimsalon om regelmatig trimmen gemakkelijker te maken.

Borstel het haar van uw hond regelmatig

Het borstelen van het haar van uw hond is om twee redenen belangrijk. Ten eerste verwijdert u zo dode of losse haren. Ten tweede stimuleert het de haarzakjes van uw hond en stimuleert het de haargroei. Afhankelijk van de vacht van uw hond, hoeft u het haar van uw hond misschien maar een paar keer per week te borstelen. Als uw hond een korte vacht heeft, hoeft u hem misschien maar één keer per week te borstelen. Om ervoor te zorgen dat de vacht van uw hond gezond blijft, borstelt u van de kop af. Als u te dicht bij de kop borstelt, loopt u het risico dat u het haar van de huid van uw hond trekt. Borstel ook het gezicht van uw hond niet, want dit kan haar rond de ogen van uw hond verwijderen.

Bescherm uw hond tegen de zon

Blootstelling aan de zon kan de vacht van uw hond beschadigen. Als de vacht kapot is, komt de huid bloot te liggen en kan deze verbranden of zonbeschadigd raken. De schade aan de huid van uw hond door blootstelling aan de zon kan blijvend zijn. Zorg er dus voor dat uw hond beschermd is tegen de zon. Als uw hond buiten is, gebruik dan een zonnebrandmiddel. En als uw hond binnen is, zorg er dan voor dat de ramen gesloten zijn, zodat de UV-stralen niet in huis kunnen komen. Omdat UV-stralen de vacht van uw hond kunnen beschadigen, moet u ook blootstelling aan zonnebanken vermijden. Dit is belangrijk omdat zonnebanken ook de vacht van uw hond kunnen beschadigen.

Gebruik het juiste hondenvoer

Als de vacht van uw hond er niet meer zo goed uitziet als vroeger of als u merkt dat uw hond vaak jeuk heeft, kan het zijn dat uw hond ergens een tekort aan heeft. Dit gebrek is een gezonde vacht. Het kan belangrijk zijn om het dieet van uw hond te veranderen om ervoor te zorgen dat hij een gezonde vacht heeft. Als de vacht van uw hond er niet goed uitziet of als hij vaak jeuk heeft, heeft hij misschien meer ijzer in zijn voeding nodig. IJzer is een mineraal dat de haarcellen van uw hond helpt te groeien en zich te delen. Zonder ijzer kan het haar van uw hond niet groeien of zich delen. Het voorkomt ook overmatig verharen, wat vaak voorkomt als er niet genoeg ijzer in de voeding van uw hond zit. IJzer zit in mager vlees zoals rundvlees, bizon, lam, wild en eend. Het zit ook in hondenvoer.

Samenvattend

De vacht van uw hond gezond en glanzend houden is eenvoudig als u deze vijf eenvoudige tips volgt. U zult een verschil merken in hoe uw hond eruitziet en aanvoelt als u klaar bent. Uw hond zal meer tijd buiten kunnen doorbrengen, in de zon, met andere honden en met u, wat maar één ding kan betekenen - een gelukkigere en gezondere hond!