Foto: dielle-pelletkachel

Verwarm je huis met een kachel

De herfst en winter breken aan en het wordt kouder en kouder. Hoe kouder het wordt des te meer wij stoken in huis om het lekker warm te houden.

Er zijn verschillende manieren om te stoken en ergens warmte vandaan te halen. Maar tegenwoordig in deze moderne tijd wordt er o.a. gestookt met pelletkachels. Maar wat is een pelletkachel eigenlijk?

Pelletkachels

Van de buitenkant lijken pelletkachels op houtkachels. Door te kijken door het glas van het kachel is het vuur te zien. Net zoals bij een houtkachel. Maar het heeft degelijk verschillen met elkaar. Pelletkachels zijn moderne versies en worden ook wel de groene kachels genoemd.

Er zijn verschillende kachels op de markt. Maar de pelletkachels van Dielle hebben een andere werking in vergelijking met de normale kachels. Normaal gesproken worden de pellets de branderbak ingegooid, maar de kachels van Dielle worden via een bodemvoeder de stookkamer ingedrukt. Hierdoor het grote voordelen. Door een andere werking van de kachels heb je altijd de warmte op elk moment. Je voelt de warmte direct! Door twee ontsteek pennen wordt de pelletkachel ontstoken. Door middel van de pennen kan de kachel binnen vier uur altijd starten. 

De assen van de pelletkachels hoeven niet meer te worden afgezogen waardoor het makkelijker is om de warmte in te stellen door middel van een warmtewisselaar. De kachels werken behalve met pellets ook met andere brandstoffen en het werkt zonder geluid aangezien de ventilatoren muisstil zijn. 

Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Elk model heeft zijn eigen vermogen en is aangeduid in KW.

Maar hoe hou je de kachel schoon en hoe moet het onderhouden worden?

Wanneer je de kachel wilt reinigen doe je dat pas als de aslade vol zit. Aangezien er geen branderbakje is, hoef je de kachel niet vaak te reinigen. In vergelijking met de normale pelletkachels waarbij je het wekelijks moet onderhouden, zijn de pelletkachels van Dielle qua onderhoud een stuk makkelijker. Wat je alleen hoef te doen bij het onderhoud is het leeghalen van de aslade.

Reacties