Foto: Haard-zen-tips2.jpg

Waarom de haard de beste plek is om zen te worden

Last van een winterdipje? Je bent niet de enige.

Tijdens deze dagen is me-time en ontspanning extra belangrijk, of het nu een kwartiertje of een hele dag is. Het helpt om te ontstressen, schept orde in je hoofd en geeft een energieboost tijdens de donkere maanden. De favoriete plek voor een rustmoment is voor velen de haard, vaak in combinatie met een goed boek en fijn gezelschap. Maar liefst 90 procent* vindt een gas- of houthaard ook een echte sfeermaker. Kalfire, fabrikant van hoogwaardige gas- en houthaarden, legt uit waarom een haard in huis bedraagt aan de perfecte winteravond.

Thuis offline

Voortdurende bereikbaarheid en impulsen zorgen ervoor dat je minder vaak volledig ontspant. Probeer daarom om thuis offline te zijn en je hoofd even uit te schakelen. De haard is daar de perfecte plek voor. Het knisperende vuur, de warmte en een goed boek of glas wijn zorgen voor totale ontspanning.

Kalfire onderzocht* wat we het liefste voor de haard doen en de top 5 is als volgt:

1. Genieten van de warmte
2. Glas wijn drinken met partner, familie of vrienden
3. Boek of tijdschrift lezen
4. Gesprek voeren met partner, familie of vrienden
5. Muziek luisteren

Televisie uit, haard aan 

Zit je vaak 's avonds televisie te kijken? Probeer deze eens uit te zetten en meer van het moment te genieten. We zijn al goed op weg: uit onderzoek blijkt dat 58 procent van de Nederlanders de haard een stuk gezelliger vindt dan de televisie en liever naar een boeiend vlammenspel kijkt dan naar een programma op de beeldbuis.

Terwijl een televisie vaak niet in het interieur past, zijn Kalfire gas- of houthaarden volledig aangepast aan de vormgeving van de ruimte. Er zijn bovendien tal van mogelijkheden voor een personal touch, zodat de gas- of houthaard volledig in jouw interieur past.

De laatste woontrends

Een mooi en uniek interieur wordt steeds belangrijker en haarden worden hier een belangrijk onderdeel van. Gesloten houthaarden van Kalfire sluiten aan op de laatste interieurtrends en matchen perfect met moderne tv-meubels. De meest bekende uitvoering is de fronthaard, waarbij alleen aan de voorzijde van de haard glas zit. Andere uitvoeringen zijn de hoekhaard en de driezijdige haard, waarbij je het vuur vanaf twee of drie verschillende zijden aanschouwt.

De absolute trend op het gebied van haarden is de nieuwe designhouthaard van Kalfire, de W53/50R. Deze duurzame en driezijdige houthaard heeft een vooruitstrevend en geavanceerd design en zorgt voor een warme sfeer in huis. Het haardvuur is van alle kanten perfect zichtbaar, zodat je overal van een sfeervol vlammenspel kunt genieten. De robuuste en elegante, frameloze designhaard heeft tal van toepassingsmogelijkheden, waardoor de haard geschikt is voor verschillende type huizen.

Zo word je zen

Conclusie: de haard brengt sfeer, gezelligheid en is een eyecatcher in elk interieur. Dus zet al je apparaten uit, neem plaats bij de gas- of houthaard en ontspan! Zo laad je je deze winter helemaal op voor de rest van 2019.

* Onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Multiscope onder 1.021 respondenten, mei 2018.

Meer van Kalfire
Reacties