Partner

Dutry & Co.

Dutry & Co, specialist in speksteenkachels, hout- en pelletkachels, haarden, fornuizen & houtovens. De magie van het houtvuur fascineert ons bedrijf al 200 jaar. Vlammenspel en stralingswarmte doen een huis leven. Een heerlijk gezond binnenhuisklimaat, slimme design en milieubewuste energiebesparing staan centraal. Dutry & Co gaan steeds voor eigentijdse topmerken met een warme service : speksteenkachels en andere houtkachels, pelletkachels, haarden, fornuizen en houtovens.

MEER TONEN

Het tijdperk van de Smartstove is aangebroken. Danskan IHS houtkachels worden nu bediend met de smartphone.

Zowel de consument als de overheid hebben wel wat vragen bij het reële rendement en de echte emissies wanneer houtkachels in real-life gebruikt worden. Dat is logisch, omdat de luchtaanvoer bij labotesten uiteraard fijner afgestemd wordt dan bij de mensen thuis. De electronische luchtaanvoer bij de Danskan IHS SmartstoveTM biedt HET antwoord op deze problematiek. Met deze intelligente luchtaanvoer kunnen de in labo gemeten resultaten ook in normale omstandigheden bereikt worden.

Nieuw is dat de sturing van de kachel nu met de smartphone kan gebeuren. Daarop kan men de gewenste kamertemperatuur instellen en wordt men verwittigd wanneer het tijd is om nieuw hout op te leggen. De SmartstoveTM kan ook een foutmelding doorgegeven indien bijvoorbeeld het brandhout van onvoldoende kwaliteit is. Bij een defect kunnen de gegevens via het internet doorgestuurd worden naar de technische dienst, die dan dikwijls het probleem vanop afstand kan remediëren.

De electronische luchtsturing gebeurt op basis van de verbrandingstemperatuur, de kamertemperatuur én de zuurstof in de rookgassen (lambda sonde). Primaire, secundaire en tertiaire lucht worden optimaal aangepast aan brandstofkwaliteit, weersomstandigheden en schoorsteenkanaal voor de beste verbranding. Voor de gebruiker telt vooral dat er 50 % minder hout verbruikt wordt. De kachel kan ook blijven branden in geval van een stroomonderbrekening.

meer van deze professional

Grafia speksteen

Speksteen wordt opnieuw gedefinieerd met deze nieuwe st...

NURO 160

Deze nieuwe NURO 160 met Intelligent Heat System (IHS) ...

Hoxter convectiehaard

Voorbeeld van een convectiehaard met liftdeur en warmte...

Toon alle 13 artikelen
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.