Profielfoto van HAVÉ Verwarming
HAVÉ Verwarming
Website
Hullerpad 34, 6741 PA Lunteren
maandag
08:00 - 17:00
dinsdag
08:00 - 17:00
woensdag
08:00 - 17:00
donderdag
08:00 - 21:00
vrijdag
08:00 - 21:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Olsberg houtkachels

Al jaren voldoet Olsberg aan de wensen en behoeften van de klanten. Dit geldt voor al het gietijzer, plaatstaal, aluminium en roestvaststaal.

Het verhaal achter Olsberg

De jarenlange ervaring binnen de kachelwereld heeft ervoor gezorgd dat Olsberg een wereldwijd succes is. Al 435 jaar worden in Duitsland de mooiste houtkachels van Olsberg gemaakt en bedacht. Het bedrijf is al die jaren in handen gebleven van dezelfde familie en daarom mag Olsberg zich één van de oudste familiebedrijven in Duitsland noemen. Het bedrijf is niet in de tijd blijven hangen, maar is juist erg modern.

Laag vermogen en hoog rendement

Door de hoge verbrandingskamer en de halfronde vorm van het glas van de kachel is er een groot vuurzicht en daar genieten veel mensen van. Wat de Olsberg kachels onovertroffen maakt, is de manier waarop het vermogen laag gehouden kan worden en het rendement hoog. Het vermogen van deze kachels blijft laag, omdat ze een kleine stookbodem hebben, waardoor er minder hout in de kachel gelegd kan worden en er minder warmte zal ontstaan. Bovendien hebben deze kachels een hoog rendement. Zelfs bij een erg laag vermogen kan er een rendement van 80% behaald worden. Deze bijzondere combinatie maakt de Olsberg kachels zo speciaal!

Door het lage vermogen van de kachel is het ook mogelijk om een grote houtkachel in een kleine woning te plaatsen, omdat er niet een teveel aan warmte ontstaat.

OEC - Olsberg efficiency controller

De OEC is een ingebouwde sensor die de luchttoevoer in de kachel regelt. Het controleert constant de temperatuur in het afvoergas en vergelijkt het met de ideale omstandigheden en past dit aan. De servomotor zorgt ervoor dat de hoeveelheid verbrandingslucht goed geregeld wordt.

Geoptimaliseerd verbrandingsproces met de OEC door:
- Rookgastemperatuurgestuurde luchttoevoer
- Melding voor bijvullen
- Sensor in de deur
- Optimale zuurstofverhoudingen

Melding voor het bijvullen van hout

Bij veel merken kachels moet u zelf in de gaten houden wanneer het hout op is. Een uniek kenmerk van Olsberg kachels is dat ze een geluidje geven wanneer het hout bijna op is. Op deze manier bent u nooit te laat met het bijvullen van hout en kunt u rustig genieten van de warmte en gezelligheid van de haard.

Een kachel naar wens

Een aantal Olsberg kachels zijn zelf te configureren. Denk hierbij aan een keramiek of natuurstenen bovenplaat en/of zijkanten. Daarnaast is het mogelijk om Olsberg houtkachels uit te rusten met zogenaamde PowerBlocks. Dit zijn warmteopslag stenen. De kachel wordt dan wat hoger en de efficiëntie neemt ook toe. Het is zo mogelijk om een moderne kachel met de eigenschappen van een traditionele speksteenkachel te creëren.

Het assortiment bij HAVÉ

Olsberg Aracar Compact
Olsberg Caldera II Compact
Olsberg Draco Glasdeur
Olsberg Draco M Glasdeur
Olsberg Draco M Staaldeur
Olsberg Draco Staaldeur
Olsberg Ipala SMART Compact
Olsberg Palena Compact
Olsberg Palena Plus Compact
Olsberg Palena PowerBlock! Compact
Olsberg Salado Compact
Olsberg Tacora Compact
Olsberg Tecapa Compact
Olsberg Tipas Compact II
Olsberg Tipas Compact III
Olsberg Tipas Plus Compact
Olsberg Tipas PowerBloc! Compact
Olsberg Tolima PowerSystem II Compact