Profielfoto van HAVÉ Verwarming
HAVÉ Verwarming
Website
Hullerpad 34, 6741 PA Lunteren
maandag
08:00 - 17:00
dinsdag
08:00 - 17:00
woensdag
08:00 - 17:00
donderdag
08:00 - 21:00
vrijdag
08:00 - 21:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Charlton & Jenrick houtkachels

Charlton & Jenrick staat voor degelijke producten van hoge kwaliteit, die uitermate geschikt zijn voor Nederlandse huishoudens en voor de toekomst.

Al jaren lang hét merk haarden en kachels van Engeland

Het merk Charlton & Jenrick is opgericht in 1986 door twee Engelsmannen; Barry Charlton & Bill Jenrick. De (hout)kachels van dit merk vinden hun oorsprong in de Engelse stad Telford en het merk is inmiddels een begrip geworden in Engeland. Charlton & Jenrick ontwikkelt zeer efficiënte, innovatieve, milieuvriendelijke en aantrekkelijke (hout)kachels. De kachels van de populaire Purevision lijn voldoen aan de gestelde ECO Design richtlijnen 2022. Kortom, het merk staat voor degelijke producten van hoge kwaliteit, die uitermate geschikt zijn voor Nederlandse huishoudens en voor de toekomst.

Ontdek de Purevision serie van Charlton & Jenrick

De Purevision serie is het paradepaardje van Charlton & Jenrick. De kachels uit deze serie hebben een stijlvolle uitstraling en geven stoken een extra dimensie. Naast de standaard rechte en klassieke modellen heeft Charlton & Jenrick een serie met ronde houtkachels aan aan de Purevision lijn toegevoegd. De ronde modellen zorgen voor een nog intensere beleving van het vuur. Om de kachel extra uitstraling te geven zijn er vele extra accessoires beschikbaar zoals sokkels en houtvakken.

Daarnaast zijn de Purevision kachels van Charlton and Jenrick uitgerust met een innovatieve 3-standen smoorklepregeling wat garant staat voor brandschoon opstarten en een stabiel brandend vuur. Hierdoor behoren de kachels tot de schoonste verbandingstoestellen binnen de markt.

Unieke beleving van het vuur

Charlton & Jenrick introduceert met trots de nieuwe Purevision serie. Deze nieuwe modellen zijn uniek door ronde vormgeving. Charlton & Jenrick is er wederom in geslaagd een ultra-schone verbrandingskachel te ontwikkelen met zelfs betere prestaties dan de gestelde normen volgens Ecodesign 2022. Net zoals bij de rechte modellen Standaard en Classic, zijn de ronde toestellen voorzien van keramisch Robax panoramavenster (180 graden) wat vanuit iedere hoek een werkelijk exclusief zicht biedt op het vlammenspel. Mede door het ontbreken van een “blackline” lijst in het venster is het vlammenzicht rondom werkelijk maximaal. Dit zorgt voor een optimale beleving zonder de zicht-hinderende spijlen van zijruit-kachels, hetgeen het strakke moderne design van de “PVR” een exclusieve uitstraling geeft.

Overal heerlijke warmte

Charlton & Jenrick heeft op alle Purivision kachels een warmtewisselaar als optie. Deze warmtewisselaar houdt warmte vast en geeft deze in het interieur af voordat de hete rookgassen (in het algemeen circa 100 celcius) rechtstreeks door het rookkanaal verdwijnen. De wisselaar maakt gebruik van natuurlijke convectie luchtstromen, werkt niet op elektriciteit en er is geen hinderlijke bijgeluid van een ventilator. De warmtewisselaar is volledig geproduceerd van roestvrij staal.

Inspectie en eventuele reiniging van het binnenwerk kan eenvoudig uitgevoerd worden door de afdekplaten -aan de voorzijde boven en onder- met een kruiskopschroevendraaier te verwijderen. Hierbij wordt geadviseerd om als eerste lengte van het rookkanaal een pijp met deurtje te gebruiken om as- en vuilresten in het onderste deel van tijd tot tijd schoon te vegen.

Het assortiment bij HAVÉ

Charlton & Jenrick Fireline FQ 8 kW
Charlton & Jenrick Fireline FQ extra breed 5 kW
Charlton & Jenrick Fireline Woodtec 5 kW standaard 414 mm
Charlton & Jenrick Fireline Woodtec 5 kW-W breed 514 mm
Charlton & Jenrick Fireline Woodtec 5 kW-XW extra breed 564 mm
Charlton & Jenrick Go Eco Adventurer 5 Outdoor kachel
Charlton & Jenrick Purevision Heritage 5 kW
Charlton & Jenrick Purevision Heritage Breed 5 kW
Charlton & Jenrick Purevision vrijstaand rond model
Charlton & Jenrick Purevision vrijstaand rond model hoog open houtvak
Charlton & Jenrick Purevision vrijstaand rond model laag open houtvak
Charlton & Jenrick Purevision vrijstaand rond model voetstuk hoog
Charlton & Jenrick Purevision vrijstaand rond model voetstuk laag
Charlton & Jenrick Purevision wandkachel