Oerhollandse schoonheid

De JAcobus houtkachel: duurzaam en schoon

Een wonder van techniek

De JAcobus houtkachel is een echt Hollands product dat zijn ontstaan dankt aan jarenlange ervaring en vakmanschap. Bij de ontwikkeling van de JAcobus houtkachel maakte Janco de Jong optimaal gebruik van nieuwe ontwikkelingen en materialen. Het resultaat is een type houtkachel dat vooruitloopt op strengere regelgeving ten aanzien van de uitstoot van houtkachels.

Duurzaam en schoon

Uniek voor de JAcobus houtkachel is het verbrandingssysteem. Dankzij dit bijzondere systeem is de verbranding vele malen effectiever en is ook de CO-uitstoot veel lager. Door het hoge rendement (nominaal >80%), de lage koolmonoxide uitstoot (CO <700mg/Nm3) en de geringe fijnstof-emissie (<40mg/Nm3) voldoet de JAcobus houtkachel aan de strenge DIN EN 13240 1. BImSchV, Stufe 2. Deze norm geldt in Duitsland sinds 01-01-2015.

De kachel is vervaardigd uit cortenstaal, bekleed met binnenwanden van keramisch gebonden geperste vezels. Hierdoor ontstaat een zeer goed geïsoleerde brandkamer. De warmteoverdracht vindt grotendeels plaats door convectie*.

Volop gebruiksgemak

Voor de gebruiker is een belangrijk bijkomend voordeel dat door de betere verbranding de ruit van de kachel perfect schoon blijft. Bovendien heeft de JAcobus mogelijkheden voor luchttoevoer van buiten, wat de kachel ideaal maakt voor goed geïsoleerde (nieuwbouw)woningen en woningen met een warmte-terug-win- (WTW) of balansventilatiesysteem.

Extra gemak wordt geleverd doordat de luchttoevoer maar met één knop bediend hoeft te worden. Hierdoor zijn er geen suboptimale instellingen meer mogelijk en hoeft u geen expert te zijn om het maximale uit de kachel te halen. Bij het in/uitschuiven van de bedieningsknop is een ‘klik’ voelbaar die de optimale positie van de luchtschuif aangeeft tijdens het stoken. Deze optimale stookstand is eventueel door de installateur aan te passen aan de omstandigheden ter plaatse, zoals schoorsteentrek en houtsoort.

Meer informatie

Voor meer informatie hoe dit werkt en voor de technische specificaties klik hier