Foto: 2014/jotul-inzethaard-520.jpg

Jøtul inzethaard I 520

Jøtul I 520, een nieuw concept inzethaarden met zeer lage uitstoot voor elke oplossing.

In Noorwegen worden de strengste eisen gehanteerd op het gebied van de uitstoot van fijnstof door hout stoken. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen voor het overgrote deel op laagstand stoken.

De Noorse testmethode vereist dat kachels milieuvriendelijk moeten branden in het gehele vermogensbereik. Dat wil zeggen dat ze een zeer lage fijnstof uitstoot mogen hebben, ook bij matig stoken. Deze eisen werden in 1997 door de Noorse overheid ingevoerd en de resultaten zijn indrukwekkend.

Jøtul I 520 speksteenhaard.

Om aan deze vraag te voldoen heeft Jøtul een nieuwe lijn inzethaarden ontwikkeld die een lage uitstoot hebben ook wanneer er matig gestookt wordt.

De Jøtul I 520 kan worden besteld met 1- zijde glas (front), 2 zijde (links of rechts) of 3 zijde glas en is standaard voorzien van een buitenluchtaansluiting. Optioneel kan de haard op een set poten worden geplaatst die in hoogte verstelbaar zijn. Daarnaast kan de front haard (1-zijdig glas) voorzien worden van convectie roosters om de warme lucht naar andere ruimtes te brengen.

Tevens biedt Jøtul een speksteen ombouw aan waardoor u de haard kan functioneren als speksteenhaard, een unieke combinatie van convectie en stralingswarmte met prachtig op het vuurbeeld van 3 zijden.

Een schoon brandende kachel zorgt ook voor schone ruiten, zodat u met een gerust geweten, onbeperkt kunt gezien van het prachtige vlammenspel.

De Jøtul I 520 is verkrijgbaar vanaf € 2125,-. De speksteen haard is verkrijgbaar voor € 4495,-.

Meer informatie: www.jotul.nl

Publicatiedatum: 7 maart 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties