Lekker stoken in een goed geïsoleerde nieuw- of verbouwde woning

Wat zijn de mogelijkheden wanneer je toch wilt genieten van de sfeer en warmte van een echte haard zonder dat het te warm wordt in de kamer?

29 Mei 2021

Aansluiten op klein rookkanaal

Je wilt verbouwen en je bestaande woning beter isoleren, echter zit er in je woning een relatief klein kanaal. Geen nood, de serie Heat haarden van Heatconnect bieden de oplossing. Een groot gedeelte van de haarden kan op de oudere rookkanalen ( Ø 150 mm ) aangesloten worden. Er zijn zelfs tunnelhaarden / doorkijkhaarden beschikbaar. Uniek, want door deze aansluitoptie blijft ook bij een grotere haard de trek in het kanaal goed en brandt de haard, ook bij een kleiner kanaal, optimaal, en dus de haard goed brandt. Tevens bieden deze haarden een aslade in de verbrandingskamer, welke zorgt voor extra aanvoer van verbrandingslucht van onderen, waardoor je gemakkelijker kan stoken met minder houtblokken

Is een buitenlucht aanvoer noodzakelijk?

Nee, maar wel echt aan te raden. Om te branden is zuurstof nodig, deze wordt onttrokken aan de ruimte. Ventileren is dus absoluut noodzakelijk. Wilt u dat er directe verbrandingsluchtaanvoer van buitenaf plaatsvindt dan heeft u bij deze haarden de keuze uit het plaatsen van een onder- of achter aanvoer. Hierbij heb je de keuze dit te doen door een aansluiting via de buitenmuur of naar de kruipruimte. Zonder voldoende zuurstof geen volledige verbranding, dus zeker een overweging waard.

Wordt het niet te warm in de kamer?

Je wilt genieten, comfortabele warmte creëren en naar een sfeervol vuurtje kunnen kijken. Dat kan!
Door het unieke Double-spin systeem in de Heat haarden, bereiken de inbouwhaarden een zéér hoog rendement met een minimale uitstoot. Bij verbranding met zowel laag als hoog vermogen wordt er altijd een optimale verbranding bereikt, waardoor besparing en milieuvriendelijkheid hand in had gaan.
Voor jou, als eindverbruiker, betekent dit een stabiele verbranding, zelfs bij verschillende hoeveelheden brandstof. Deze haarden bieden je (zeer) lage vermogens en een hoog rendement.

Door de lage vermogens ondervind je minder stralingswarmte, waardoor de ruimte minder snel warm wordt, en je dus gewoon lekker kan stoken. Mocht je daarnaast de opgebouwde warmte nog willen opslaan, om later ( bv s ’nachts ) de ruimte geleidelijk te blijven verwarmen, dan is het plaatsen van een accumulatieset absoluut een aanrader.

Accumulatieset

Een accumulatieset wordt tijdens het inbouwen weggewerkt op het toestel. Tijdens het stoken wordt de warmte opgeslagen in de stenen. Wanneer je het stoken staakt, komt de opgebouwde warmte langzaam vrij en verwarmt de ruimte. Hierdoor kun je zelfs gemakkelijk besparen op je energie-nota.
Kortom: voor iedere locatie een passende haard.

Informeer bij de vakspecialist welke haard in je ruimte en inbouwsituatie past: www.heatconnect.nl

 

Reacties