Dutry & Co.

Partner

Hoxter convectiehaard

Voorbeeld van een convectiehaard met liftdeur en warmte-accumulatie: de luchtroosters zitten verborgen onder en boven het haardlichaam.

Accumulatie van convectiewarmte

Het nieuwe verwarmingsconcept van Hoxter is even eenvoudig als efficiënt:

1. ‘s Avonds gezellig genieten van het haardvuur, terwijl de warmte die normaal door de schoorsteen ontsnapt maximaal opgeslagen wordt in de massa van de keramische rookkanalen – met een spectaculaire verhoging van het rendement.
2. Voor het slapengaan worden de convectieroosters gesloten. Doordat een Hoxter inbouwhaard bijzonder luchtdicht is, ontsnapt er ‘s nachts geen warmte via het rookkanaal. De haardmantel is in een isolerend materiaal gemaakt, dat eveneens nauwelijks warmte vrijgeeft.
3. ‘s Morgens worden de luchtroosters geopend en komt de opgeslagen warmte weer vrij als convectiewarmte die de ruimte snel en voor vele uren opwarmt. Met de luchtroosters is een perfecte regeling mogelijk.

Bijkomende voordelen: per uur stoken kan er heel wat meer warmte ontwikkeld worden dan gewoonlijk (en uiteraard met een hoger rendement) en als het rookkanaal nog een beetje warmte bevat van een vorige stookbeurt, is de aanmaak van het vuur kinderspel door de goede trek in de schoorsteen.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website: www.dutry.com

MEER VAN DIT BEDRIJF

Dan Skan houtkachels

De haardkachels uit de D & M series vallen op door de grote gebogen de...

Paterno Alice Design

Modern doch tijdloze pelletkachel dat in elk interieur tot zijn recht ...

Tulikivi speksteenkachel

Een massieve speksteenkachel van Tulikivi is een warmteaccumulerende h...