Foto: rb73-houtopslag-brugge

Eindelijk een stijlvolle houtopslag!

Ook op zoek naar een stijlvolle manier om je haardhout op te stapelen.

RB73 introduceert een bijzondere houtopslag ‘Brugge’ gemaakt van 3mm CorTen staal. Maar al te vaak wordt brandhout opgestapeld in de achtertuin, liefst uit het zicht achter een haagje of onder een geïmproviseerd afdakje. Dit terwijl gestapeld hout net een erg mooi beeld kan geven in de tuin. Uit dit basisidee ontwikkelde de Belgische ontwerper Jan Kuppers houtopslag ‘Brugge’, een opbergruimte uit CorTen staal waar de natuurlijke schoonheid van gestapeld hout gecombineerd wordt met het geroeste staal in een natuurlijk groene setting. ‘Brugge’ kreeg de vorm van de typische gekende Belgische gevelbouw. Het ontwerp is opgebouwd uit verschillende modules waardoor het uit te breiden is naar ieders individuele behoefte.

Bij het ontwerpen stond duurzaamheid, een eenvoudige productie en snelle montage centraal in de vormgeving. Het basispakket bestaat uit 11 uitgelaserde delen, die als flatpack getransporteerd kunnen worden. De onderdelen zijn makkelijk en snel te monteren; het dak wordt met enkele bouten in vorm gezet, de huisjes zelf krijgen de nodige stabiliteit door ze met tussenstukken in elkaar te schuiven, waarvoor er eenvoudige sleuven in het plaatmateriaal zijn voorzien. De keuze van het ruwe staal zorgt ervoor dat er geen complexe nabewerkingen dienen te gebeuren. De afmetingen zijn afgestemd op de standaard metalen platen, waardoor het materiaal optimaal gebruikt wordt en er een minimum aan afval gecreëerd wordt.

Uit de mogelijkheden van het materiaal en de techniek vloeide de no-nonsense-vorm van het ontwerp. ‘Brugge’ is hierdoor meer dan enkel een functionele oplossing voor het opbergen van hout. Het is een stijlvol, duurzaam en doordacht buitenmeubel dat een prominente en zichtbare plaats mag krijgen in je tuin!

- Materiaal: 3mm CorTen staal
- Basis: 3 modules + tussenstuk (uit te breiden met losse modules).
- Afmeting: 380 x 74 x 186 cm (lxdxh)
- Volume: 3.5 Kuub
- Eenvoudige montage

Reacties