string(1) "p"

Petroleumkachel Qlima

Petroleumkachel van Qlima

Petroleumkachel type enkelbrander

In Nederland zijn we aardig verwend met een betrouwbaar gasnetwerk waardoor veel woningen en ruimtes beschikken over een CV. Maar wanneer een woning of ruimte geen beschikking heeft over een centrale verwarming dan zal een alternatieve oplossing gezocht moeten worden om de woning of ruimte te verwarmen. Voor de hand liggende oplossingen zijn stoken op hout of verwarmen met een elektrische kachel. Een misschien wat minder voor de hand liggende oplossing maar een uitstekend alternatief is een energiezuinige mobiele petroleumkachel, als hoofd- of bijverwarming. Zelfs als een ruimte helemaal niet over een stroomaansluiting beschikt.

Zeker wanneer geen CV aanwezig is, moet hét alternatief deze rol compleet overnemen. En helemaal wanneer de kachel ruimtes als de keuken of woonkamer moet verwarmen. In deze ruimtes verblijven we vaak langer dan een uurtje en willen we het aangenaam warm hebben. Een verplaatsbare petroleumkachel is met een druk op de knop opgestart en binnen 5 minuten warm. Of je nu een kleine ruimte wilt verwarmen, of juist veel verwarmcapaciteit zoekt, de ruimte wordt direct gevuld met een heerlijke behaaglijke warmte die aanvoelt als een warme deken. Onvergelijkbaar met de harde warmte van bijvoorbeeld een elektrische kachel. Bekijk de demofilm of het complete gamma.

De belangrijkste voordelen van een petroleumkachel, type enkelbrander
- Ideaal voor gebruik in garage of werkplaats
- Kan zonder stroom, gas en afvoer
- In 30 seconden gebruiksklaar
- Binnen 5 minuten behaaglijk warm
- Voor kleine ruimtes van 16 tot grote ruimtes van 38 m2
- Energierendement van bijna 100%
- Laag energieverbruik, verwarmt met 20L tot wel 100 uur
- In gebruik veel goedkoper dan elektrisch verwarmen
- De warmte is onvergelijkbaar met elektrisch verwarmen

Laag energieverbruik en hoog rendement
Afvoer en leidingen zijn niet nodig voor het gebruik van een Qlima petroleumkachel. Het plaatsen van de kachel brengt dus ook geen hoge installatiekosten met zich mee. Verder zijn ze direct klaar voor gebruik en eenvoudig te verplaatsen naar een andere ruimte. De kachels werken met een energierendement van bijna 100% uiterst efficiënt. Vrijwel alle brandstof wordt door het doordachte verbrandingssysteem omgezet in warmte. De slimme kachels geven door het spaarzame brandstofverbruik voor 1L brandstof tot wel 5 uur stralingswarmte, dat betekent dat je met 20L brandstof bijna 100 uur kunt verwarmen. Daarmee is ook het energieverbruik uitzonderlijk laag.

De enkelbranders van Qlima zijn zeer compact, licht van gewicht en heel eenvoudig te bedienen, zodat je ze overal kunt inzetten. Thuis en in het vakantieverblijf. De kachels werken zonder gas en afvoer. Zelfs een stopcontact is niet nodig. En dat alles voor een zeer scherpe prijs.

De nostalgische brander zorgt voor een aangename stralingswarmte. De modellen zijn extreem stil en razendsnel op temperatuur. De zichtbare vlam in combinatie met de behaaglijke gloed van het compacte, enkelvoudige verbrandingssysteem (750°C) brengt warmte en sfeer in huis.
De omvalbeveiliging, veiligheidsstop en safe top garanderen een veilig gebruik. Je hebt geen lucifers nodig om de modellen te ontsteken: een druk op de knop is voldoende. Alle modellen worden compleet geleverd met een brandstofhevelpomp.

Enkelbranders zijn beschikbaar in 2 capaciteiten (2,4 kW – 2,7 kW) en is geschikt voor ruimtes van 40 tot 95 m³).

 

Petroleumkachel type dubbelglasbrander

De dubbelglasbranders van Qlima optimaliseren de verbranding. Door de efficiënte brander is de kachel razendsnel op temperatuur en kunt u overal in huis gebruiken.

Dit verbrandingssysteem levert u een vrijwel reukloze verbranding op en een brandstofrendement van bijna 100%. Na een eerste verbranding bij 750°C wordt in de bovenste kamer extra zuurstof toegevoegd om bij 1150°C de verbranding te optimaliseren. Zo stookt u voordelig en schoon. Zeker als u gebruik maakt van de zuivere brandstoffen van Qlima. De kouskachels van Qlima, altijd een bron van behaaglijkheid!

Een petroleumkachel van het type dubbelglasbrander is bijzonder compact, licht van gewicht en zeer eenvoudig te bedienen. Een stopcontact of lucifers zijn niet nodig. Met één druk op de knop wordt de kachel ontstoken. Bovendien is de kachel voorzien van een CO2-functie en heeft de kous een extra lange levensduur. Met de veiligheidsstop, omvalbeveiliging en safe top is het model bijzonder veilig. De dubbelglasbanders van Qlima, altijd een bron van behaaglijkheid!

Dubbelglaskachels is beschikbaar in 1 capaciteit (2,7 kW) en is geschikt voor ruimtes van 45 tot 95 m³).