string(1) "p"

Pelletkachel Fiorina

Een pelletkachel van Qlima is een verantwoorde keuze voor het milieu en je portemonnee.

Pelletkachel Fiorina

Wat is er gezelliger dan op koude dagen genieten van een knapperend haardvuur? Een pelletkachel biedt een combinatie van de sfeer van een haard en het comfort van een CV-installatie. De brandstof, in de vorm van kleine houtkorrels oftewel pellets, is compleet CO2-neutraal. 

Gebruiksgemak
Omdat gebruiksgemak voorop staat, is de kachel zeer eenvoudig te bedienen. Stel enkel de gewenste temperatuur in en de kachel verwarmt automatisch de ruimte. Een aparte ventilator blaast de verwarmde lucht de ruimte in. Bij een traditionele houtkachel wordt de oppervlakte van de kachel zelf warm, maar een pelletkachel verwarmt vooral de lucht en blaast deze door de ruimte, zodat deze snel comfortabel aanvoelt. De lucht komt uit een rooster aan de bovenkant of de zijkant van de kachel. De buitenkant van een pelletkachel blijft relatief koel. De pellets vul je aan via een reservoir aan de bovenkant. Met één volle tank ben je urenlang verzekerd van warmte. Het apparaat zorgt volautomatisch voor de aanvoer van pellets naar de brander. Dat is nog eens comfort.

Hoge capaciteit, laag verbruik
Een Qlima pelletkachel, type Fiorina, is geschikt om ruimtes tussen de 200 m³ en 270 m³ te verwarmen. Met een Fiorina pelletkachel van Qlima verhoog je de sfeer in huis, terwijl je bespaart op de maandlasten door de verwarmingskosten aanzienlijk te verlagen. Niet voor niets zijn in Europese landen zoals Italië, Frankrijk en Scandinavië pelletkachels al jaren onverminderd populair.

Voordelen op een rijtje
* Kostenbesparend:
- Het rendement van een pelletkachel is tussen de 85% en 95%.
- Pellets zijn makkelijk overal verkrijgbaar (o.a. bij de bouwmarkt) en goedkoop. Bovendien is het prijsniveau de laatste tijd zeer constant. Je weet dus wat je kunt verwachten.
- Een pelletkachel heeft een lager stroomverbruik dan een gas/cv-installatie.
- Omdat de temperatuur dankzij een sensor precies kan worden ingesteld, wordt er nooit onnodig veel brandstof gebruikt.
- Dankzij het grote pelletreservoir hoef je de voorraad niet vaak aan te vullen (=lange autonomie).

* Milieuvriendelijk/Ecologisch:
- Pellets worden gemaakt van het afvalhout van houtzagerijen. Er gaan dus geen grondstoffen verloren en er worden geen extra bomen gekapt voor de productie van pellets.
- Pellets zijn een CO2-neutrale brandstof, aangezien de gebruikte bomen tijdens hun levenscyclus eerst CO2 hebben opgenomen, waarna er bij de verbranding weer evenveel CO2 vrijkomt. Hierdoor wordt er geen extra CO2 toegevoegd aan de atmosfeer.
- De pellets worden optimaal verbrand waardoor ze schoner zijn dan hout. De kleine hoeveelheid die overblijft na verbranding kan gebruikt worden als meststof in de tuin.

* Comfort:
- De kachel beschikt over een elektrisch regelsysteem met ingebouwde thermostaat, die eenvoudig per dag of week programmeerbaar is. Wat is er fijner dan thuis komen in een warm huis?
- Het automatische circulatiesysteem zorgt ervoor dat de warme lucht snel de kamer wordt rondgeblazen.
- Door de schone verbranding heb je geen last van een onaangename geur.

* Design:
- Het grote kijkglas met de zichtbare vlam zorgt voor veel extra sfeer in huis.
- Bij het ontwerp is gekozen voor materialen van zeer hoge kwaliteit, die een zeer lange levensduur garanderen.

* Veiligheid:
Een Qlima pelletkachel is een veilige keuze. De kachels zijn uitgerust met alle moderne techniek, zoals een beveiliging tegen oververhitting, afzuiging van rook en beveiliging van de druk.
Mocht de kachel onverhoopt niet goed branden, dan hoor je dit aan een alarmsignaal.

* Garantie:
Op iedere Qlima pelletkachel zit 2 jaar garantie. Zo kun je zorgeloos genieten van je nieuwe sfeermaker.

Installatie
Een pelletkachel installeren is niet moeilijk. De kachel wordt geleverd met een uitgebreide installatiehandleiding. Vanwege garantie- en veiligheidsbepalingen is het echter wel noodzakelijk om een door een door Zibro geautoriseerde verwarmings- of installatiemonteur in te schakelen. Het inregelen van de temperatuur, het programmeren, de stabilisatie van de vlam, het instellen van het vermogen: je installateur weet er alles van. Bovendien heb je direct een aanspreekpunt voor het periodieke onderhoud van de kachel.