Partner

Haardencentrum Alkmaar

Gezelligheid, sfeer en warmte ontstaat zodra de haard aangaat... Haardencentrum Alkmaar biedt u een uitgebreid assortiment aan haarden, kachels en schouwen in alle vormen en maten. Samen met u komen wij uit bij de haard op maat, specifiek naar uw wens!

Service & Onderhoud

Haarden & kachels hebben jaarlijks een service - en onderhoudsbeurt nodig. Het advies van leveranciers luidt om jaarlijks een onderhoudsbeurt uit te voeren.

Veilig functioneren en storingen voorkomen

Om storingen voor te zijn voeren wij onderhoud uit, maar nog belangrijker is dat uw gasgestookte of houtgestookte haard veilig functioneert!

Gasgestookte haarden

Haardencentrum Alkmaar heeft een eigen service & onderhoudsdienst. Onze mensen hebben de juiste opleiding en apparatuur om uw haard jaarlijks schoon te maken en te controleren op goed en veilig functioneren. Wij bieden voor deze service onderhoudscontracten. Daarmee bent u verzekerd van probleemloos en veilig stoken. Klik hier voor de tarieven en voorwaarden.

Houtgestookte haarden

Houtgestookte haarden en kachels vragen weinig onderhoud. Met enige regelmaat zult u de ruit willen reinigen en hiervoor is bij ons speciale ruitenreiniger verkrijgbaar. Echter na een aantal jaar is een technische inspectie aan te raden. Het koord van de ruit of de deur kan aan vervanging toe zijn en wellicht moeten scharnieren, schuiven en kleppen worden gesmeerd. Wij bieden hiervoor onderhoudscontracten om dit voor u uit te voeren en de kachel grondig te reinigen.

Rookkanalen

Rookkanalen voor houtgestookte haarden en kachels moeten minstens één keer per jaar worden geveegd. Het is daarbij belangrijk om aan het door ons geïnstalleerde kanaal geen veranderingen aan (te laten) brengen. Met name het vervangen van de kap kan er voor zorgen dat het kanaal schade oploopt en niet meer naar behoren functioneert. Bij twijfel kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

Let op!!

Indien schoorsteenvegers uit Brabant in Noord Holland schoorsteenkanalen komen vegen kunt u zich afvragen waarom.

Wij adviseren een lokale schoorsteenveger die is aangesloten bij de landelijke ASPB. Vraag altijd om legitimatie en om een prijsopgaaf vooraf.

Neem contact met ons op voor meer informatie over service & onderhoud.

Meer lezen over
'Service & Onderhoud'?

meer van deze professional

Vuur in zijn puurste vorm 

Praat je over vuurbeleving, dan praat je over Totem!&nb...

Je oude haard is geld waard

Investeren in een duurzame toekomst begint nu

Daar is hij dan - eindelijk!

De IRON DOG 7 werd eind vorig jaar in Japan geïntroduc...

Toon alle 4 artikelen
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.