Walltherm cv houtkachel

De Walltherm houtvergasser, zeer hoog rendement gecombineerd met een hoog gebruiksgemak. Toepasbaar in iedere woning. Met 1 x laden tot wel 11 uur stoken! 

Walltherm cv houtkachel

De Walltherm wordt gecombineerd met een buffervat. De warmte kan hierin worden opgeslagen. Op de momenten dat de houtkachel niet brandt kan de opgeslagen warmte in het buffervat benut worden. Door een optimale verbranding blijft weinig as achter. Dit maakt de Walltherm bijna onderhoudsvrij.

De bovenste branderkamer is zo ontwikkelt dat deze volledig met hout gevuld kan worden. Hierdoor kan men 3 à 4 uur achter elkaar op één houtvulling stoken. Met twee tot drie houtvullingen per dag is je huis 24 uur per dag verwarmd. De Walltherm is leverbaar in drie uitvoeringen en in twee kleuren. Technische specificaties kun je vinden in de Walltherm productcatalogus.

Details cv-haard

De verbranding van de Walltherm is vergelijkbaar met andere houtvergassers. De Walltherm is wel uniek in het functioneren zonder ventilatoren. De Walltherm heeft twee branderkamers waarvan de bovenste gebruikt wordt om het hout van vast naar brandbaar gas om te zetten.

In de onderste branderkamer wordt dit brandbare gas vermengd met extra zuurstof. Hierdoor ontstaat een optimale mix en lopen de temperaturen van de verbranding op tot 1200 graden. In de warmtewisselaar worden de rookgassen weer afgekoeld tot 90-100 graden en het cv water opgewarmd. De pomp verplaatst het warme water naar het buffervat.

Om dit proces te starten moet eerst trek gecreëerd worden in het rookkanaal. Bij het opwarmen van het rookkanaal wordt de Walltherm gestookt met de klep open. Wanneer de rookgasthermometer 300 graden aangeeft en er in de branderkamer een gloeiende as laag over de verbrandingsmond is, kan de klep dicht gezet worden. De trek in het rookkanaal zuigt de rookgassen uit de bovenste branderkamer naar beneden. De bovenste branderkamer van de Walltherm mag volledig gevuld worden met hout zodat de haard geduurde 3-4 uur op maximaal vermogen brandt zonder omkijken. 

Eco2all levert de Walltherm ook als totaalsysteem met buffervat en zonnecollectoren voor uw ecologisch verwarmingssysteem. 

De Walltherm is in de winter de warmtebron terwijl de zonnecollectoren in de zomer de warmte leveren.

Brandende Walltherm houtvergasser