string(1) "p"

Domusa Dualtherm

Bent u opzoek naar een houtvergasser met pellet combinatie dan is de Domusa Dual therm precies wat u zoekt.

Dual-Therm

De Domusa Dual-Therm ketel; Hout en pellets gecombineerd in een systeem, ook wel een hybride CV ketel genoemd. De ketel is door Domusa ontworpen om het gemak van de pellets te kunnen ervaren maar ook om gewoon hout te kunnen stoken, beide om ervoor te zorgen dat u uw huis en tapwater kunt verwarmen. Doordat de pellet brander zich onder de brander kamer van het hout bevindt is het mogelijk de Dual-Therm zelf optimaal te laten schakelen tussen pellets en hout. Dit betekent dat u de ketel enkel op pellets of hout kunt laten branden. De ketel merkt zelf echter ook wat uw voorkeur heeft, wilt u het hout met pellets kunt ontsteken of hout in de ketel plaatsen als hij al op pellets brandt? Dit is allemaal mogelijk waarbij de Dual-Therm zelf beslist wanneer hij zijn pellet brander bij moet schakelen of uit moet laten gaan.

Dankzij het automatisch reiniging systeem van de pellet brander en de warmtewisselaar hoeft u niet iedere keer de ketel schoon te maken als u op hout heeft gestookt. Alle resten vallen in de aslade welke u af en toe moet legen. Met de 110 KG pellet voorraad kunt u de ketel enkele dagen laten werken zonder de pellets bij hoeft te vullen. Als u toch hout gaat stoken is het natuurlijk altijd verstandig meteen even uw voorraad te controleren en indien nodig vast pellets bij te vullen. De lengte van het hout is maximaal 50 cm wat eigenlijk betekend dat u er aardige stukken hout in de brander kamer kunt plaatsen.

Terwijl bij de andere ketels de pellet brander aan de voorkant is geplaatst is bij de Domusa Dual-Therm de brander aan de zijkant geplaatst. Dit zorgt ervoor dat hij nog steeds gemakkelijk te bedienen is echter dat de assen van het hout meer kans hebben om in de aslade te vallen. De aslade is wel gewoon van voren bereikbaar, wat het onderhoud dat u aan de ketel moet doen vergemakkelijkt. Omdat de ketel werkt op zowel hout als pellets is het te adviseren altijd met een buffervat te werken. Vanuit het vat kunt u dan gemakkelijk uw radiatoren, vloerverwarming en tapwater verwarmen. Dit maakt de ketel uitermate geschikt voor de gemiddelde woning in Nederland en België.

Voordelen van de Dual-Therm

  • Zeer efficiënte modulerende pellet hout combinatie ketel.
  • Pellet opslag bunker van 110 KG.
  • Voor houtblokken tot maximaal 50 cm.
  • Zeer goed samen te laten werken met Radiatoren, vloerverwarming, buffervat, zonneboilers en een warmtepomp.
  • Werkt zonder retour verhoger en is geschikt tot een retour temperatuur van 25 graden.
  • Automatische brander en warmtewisselaar reiniging.
  • Zeer gemakkelijk te bedienen controller welke pompen, 3 weg-kleppen en dergelijk aan kan sturen.
  • Zeer grote aslade voor de assen van het hout en de pellets.
  • Gemakkelijk te installeren inclusief Nederlandse handleiding en ondersteuning.